Здрава и мощна ерекция!
Бърза и дискретна “стелт” доставка!
Код за 10% за всяка следваща поръчка!
Най-голямо разнообразие от секс артикули!

Нормално ли е да се мастурбира всеки ден?

Самозадоволяването, е още наричано мастурбация или онанизъм (идващо от Онан син на Юда). То е заклеймявано от църквата и преди стотици години, е било сравнявано едва ли не с престъпление. Наричано още ръкоблудство, то било осъждано от учители, родители и психолози. Днес разбира се, няма данни за причинени вреди вследствие на мастурбация при мъже и жени, което може да вдъхне спокойствие на младите хора, които смятат, че имат проблем със самозадоволяването.

информация за вигор 300

Разбира се, когато говорим за ежедневна мастурбация, която се провежда няколко пъти дневно, то не е тайна, че можем да очакваме и някои проблеми. Най-малкото, че самото наличие на прекомерната му употреба говори за психически проблем, депресия или друго здравословно заболяване. Специалистите твърдят, че се появява т.нар. сух оргазъм или липса на ерекция, макар тези две явления да са временни.

Горе написаното важни най-вече за хора в напреднала възраст, защото сексолозите споделят, че мастурбацията по време на пубертет, не е изолирано явление, а нещо напълно нормално. Мъжете провеждат процеса, като движат кожата на пениса си нагоре-надолу, докато стигнат до оргазъм, а жените стимулират клитора посредством търкане на половите части.

Истината е, че по-възрастните представители на силния пол могат да прекалят с мастурбацията и това води до трудна възбудимост. Много често те са принудени да използват хапчета за ерекция и други медикаменти, които да възпрепятстват така наречената сексуална дисфункция. Имайте предвид, че като практика самозадоволяването не може да води след себе си сериозни вреди, макар че ежедневната му употреба не е препоръчителна.

По колко пъти можем да мастурбираме

Както се разбира от горните редове не е препоръчително да мастурбирате по няколко пъти дневно. Ако все пак сте млад мъж и имате потребност от самозадоволяването правете го в разумни граници и не се безпокоите за последствията. Дори да получите сух оргазъм тестисите, ще възпроизведат следващата порция сперма, която да бъде изхвърлена след извършване на акта.

Не бихме казали, че най-нормалното нещо на света, е да мастурбирате всеки ден. Ако този факт е на лице, най-добре да потърсите сексуална партньорка, тъй като имате нужда да изразходвате стаената във вас сексуална енергия. В случай, че не можете, потърсете съвет от психолог, за да не се получат други усложнения.

Между другото здравословните проблеми посредством мастурбиране, могат да дойдат и заради криво разбрани съвети идващи от учители, родителско тяло и лекари. Винаги имайте предвид остарелите разбирания и не им обръщайте особено внимание, за да не се раните психически.

Видовете мастурбация

Основният вид мастурбация при мъжете се извършва след наличие на ерекция. Мъжът движи кожичката на члена нагоре и надолу, стимулирайки главичката на пениса. Целта е да бъде постигната еякулация (освобождаване) в най-добрия вариант. Естествено има и други методи за удовлетворяване на сексуалното удоволствие чрез специални играчки продавани в секс магазините. Днес можете да намерите изкуствени вагини, ануси и цели кукли, които заместват вашите интимни партньори. Търкането на пениса в матрака или шкафа също е вариант, както и поставянето му в крана на душа. Имайте предвид, че ако сте склонен към ежедневна мастурбация, е добре да я ограничите, най-малкото защото има риск към пристрастяване.

информация за вигор 300

Последни публикации

Има ли значение размерът на пениса?

Има ли значение размерът на члена? В свят пълен със скъпи и големи автомобили, огромни работни места, храна и всичко останало, е много трудно да не се размишлява дали по-голямото не е най-доброто. Мъжете са по-конкурентни, когато става въпрос за способността им да задоволяват жените, и за съжаление след години съревноваване все още всички мъже […]

Вижте повече
Какви секс играчки да използваме

Какви секс играчки да използваме в леглото

Като цяло секс играчките не са много популярни сред масата от двойки. За някои хора секс играчките са притеснителни, натоварващи и дори шокиращи. Истината е обаче, че те могат да разнообразят много сексуалния живот на една двойка. Какви са основните типове секс играчки, които можем да ползваме в леглото? Вибратори Вибраторът е определено най-популярната и […]

Вижте повече