Posted on

Какво е сух оргазъм при мъжа?

Сух оргазъм

Какво е сух оргазъм?

Това е процес на оргазъм, в който няма еякулация или с други думи, не се изхвърля семенна течност. Еякулацията може да протече без оргазъм и това е нормално, когато при оргазъма няма наличие на еякулация, това е почти сигурен сигнал за проблем със здравето. Това обикновено е проблем на мъжете в средна и късна възраст.

Да, правилно разбрахте. Проблем е, а много от мъжете смятат за нормално да не изхвърлят сперма по време на оргазма си докато правят секс. Не подценявайте сериозността на това явление.

Причини за липсата на изхвърляне на семенна течност

Не трябва да бъркаме липсата на изхвърлена семенна течност и умишления контрол чрез тренировка на ПС мускулите. Тогава целенасочено се изолира изхвърлянето. Една от причините за липсата на изхвърляне може да е ретроградната еякулация. Мускулите в областта на пикочния мехур контролират уринирането, но играят роля и при еякулацията. Тяхното съкращение може да блокира спермата и тя да не преминава по пътя си през пикочния канал и вън от пениса.

Част от другите възможности за оргазъм без еякулация са при пациенти подлагани на операция на простатата, диабетици и хора страдащи от многочислена склероза. При проблеми с плодовитостта с един мъж, също е възможно наличието на сух оргазъм. Това е сериозен индикатор на проблем със здравето и всеки един мъж, който изпита нещо подобно, трябва да посети лекар.

Какво става обаче, ако не сте възрастен мъж, а младо момче под 30 и имате сухи оргазми понякога?

Сега можем да ви успокоим, защото при младите, сухия оргазъм се поява редовно при повече от един оргазъм. След като сте стигнали един път до оргазъм е нормално втори път, ако той е прекалено скоро, да завърши без изхвърляне. Разбира се, не наличието на семенна течност не е предпоставка за неизползването на кондом и други предпазни мерки. Сперматозоидите не винаги се виждат с голо око. Но това не прави способността им да оплодят една яйцеклетка, по-малка. При наличие на сухи оргазми, просто трябва да починете малко и всичко ще се върне в граници.

Друг случай, в който се смята за нормално да имаш един, дори повече сухи оргазми е тантрическата любов. При нея секс се прави без физически контакт. Като за да се стигне до връхната точка се разчита на всички останали сетива, без докосването. Там е признак на силна духовност, ако един мъж успее да свърши няколко пъти без да стигне до еякулация.

Сега да направим едно кратко обобщение, защото може би сте объркани. Ако не сте мъж в напреднала възраст и правите секс по повече от веднъж на един път, то няма нужда от притеснение при поява на 1-2-3 сухи оргазма. Явно сте полов атлет и събирате сили по-бързо от колкото тялото ви произвежда сперма. Ако обаче не правите секс или всичко свършва след първия оргазъм и той се явява като сух, то това може да ви притеснява. Не винаги става на въпрос за нещо сериозно, но ако не се прегледате на време, определено рискувате.