Posted on

До какво води ежедневното самозадоволяване ?

Какво представлява мастурбацията ?

Мастурбацията още известна, като самозадоволяване при мъжете и жените, представлява процес по ръчно стимулиране на половите органи, което цели сексуално удоволствие завършващо с оргазъм. Това е един от начините за осъществяване на безопасен секс, тъй като риска от болести пренасяни по полов път, е твърде малък. Много често мъжете задават въпроса до какво води ежедневното самозадоволяване и поради тази причина ние решихме да напишем тази статия, за да внесем необходимото спокойствие в силния пол.

Стандартният вид мастурбация при мъжката половина представлява обхващане на пениса в ерекция, с ръка и извършване на движения нагоре-надолу. Движенията продължават до достигане на еякулация породена от плъзгането на кожата върху главата на пениса. Освен с ръце, самозадоволяването може да бъде осъществено и със секс играчки – изкуствена вагина, анус или специална кукла. Съществува и елемент на триене на пениса от матрака, който имитира движенията по време на сексуален акт.

В продължения на векове мастурбацията, е била заклеймявана от хората и църквата, която я е смятала за ръкоблудство или онанизъм (идва библейската история за Онан).

Психолозите са смятали, че самозадоволяването при възрастни е вид психическо отклонение, което трябва да се изследва.Днес нещата стоят по коренно различен начин и сексолозите твърдят, че в това да се мастурбира няма нищо грешно или неестествено. Мастурбирането по време на пубертета се счита за абсолютно нормално явление. Въпреки всичко и днес съществуват учители, родители и дори лекари, които споделят, че самозадоволяването е осъдителен недостатък и дори вреди на хората.

Какво се случва ако се самозадоволяваме прекалено често

Ежедневното самозадоволяване (по няколко пъти дневно) заслужава медицинско наблюдение, тъй като обикновено, е доведено от някакъв вид психическо заболяване или разстройство. Възможна е дори появата на така наречения сух оргазъм, макар тестисите да възпроизведат нова порция сперма в следващите часове. Загубата на ерекция също е сред рисковете от мастурбация всеки ден, тъй че бъдете внимателни, когато я практикувате.

Един от проблемите, който може да доведе ежедневната мастурбация, е еректилна дисфункция. Тя представлява трайна загуба на ерекцията при възрастни хора. Загубата на ерекция, не се дължи на някакъв сериозен здравословен проблем, а по-скоро е на психическа основа. Обикновено сексолозите препоръчват различни видове хапчета за ерекция, които да ви върнат в нормалния сексуален ритъм.

Всичко това става обаче в крайни случаи. И вземете предвид факта, че самозадоволяването няма никакви странични ефекти. Доказано е също, че то не влияе паметта, поведението и способностите на човека, особено на млади години.

Вредна ли е мастурбацията или не

Вредата от мастурбацията може да дойде с насажданията от времето, че това е нещо едва ли не престъпно и осъдимо. Особено младите хора приемат тези думи буквално и често имат проблем със загуба на ерекция, страх, нервни кризи и загуба на контрол върху сексуалната си енергия. Именно поради тази причина родителите, трябва да бъдат по толерантни с младите момчета. И да не ги плашат излишно със страховити истории за мастурбацията. Надяваме се, че тази статия ви е дала информацията, от която се нуждаете и сте взели предвид всяка написана дума. Прочетете и останалото съдържание в нашата уеб страница на тема сексуален живот.