Erekcia BG

Здрава и мощна ерекция!
Бърза и дискретна “стелт” доставка!
Код за 10% за всяка следваща поръчка!
Най-голямо разнообразие от секс артикули!

До какво води ежедневното самозадоволяване ?

До какво води ежедневното самозадоволяване ?

Какво представлява мастурбацията ?

Мастурбацията още известна, като самозадоволяване при мъжете и жените, представлява процес по ръчно стимулиране на половите органи, което цели сексуално удоволствие завършващо с оргазъм. Това е един от начините за осъществяване на безопасен секс, тъй като риска от болести пренасяни по полов път, е твърде малък. Много често мъжете задават въпроса до какво води ежедневното самозадоволяване и поради тази причина ние решихме да напишем тази статия, за да внесем необходимото спокойствие в силния пол.

Стандартният вид мастурбация при мъжката половина представлява обхващане на пениса в ерекция, с ръка и извършване на движения нагоре-надолу. Движенията продължават до достигане на еякулация породена от плъзгането на кожата върху главата на пениса. Освен с ръце, самозадоволяването може да бъде осъществено и със секс играчки – изкуствена вагина, анус или специална кукла. Съществува и елемент на триене на пениса от матрака, който имитира движенията по време на сексуален акт.

В продължения на векове мастурбацията, е била заклеймявана от хората и църквата, която я е смятала за ръкоблудство или онанизъм (идва библейската история за Онан).

Психолозите са смятали, че самозадоволяването при възрастни е вид психическо отклонение, което трябва да се изследва.Днес нещата стоят по коренно различен начин и сексолозите твърдят, че в това да се мастурбира няма нищо грешно или неестествено. Мастурбирането по време на пубертета се счита за абсолютно нормално явление. Въпреки всичко и днес съществуват учители, родители и дори лекари, които споделят, че самозадоволяването е осъдителен недостатък и дори вреди на хората.

Какво се случва ако се самозадоволяваме прекалено често

Ежедневното самозадоволяване (по няколко пъти дневно) заслужава медицинско наблюдение, тъй като обикновено, е доведено от някакъв вид психическо заболяване или разстройство. Възможна е дори появата на така наречения сух оргазъм, макар тестисите да възпроизведат нова порция сперма в следващите часове. Загубата на ерекция също е сред рисковете от мастурбация всеки ден, тъй че бъдете внимателни, когато я практикувате.

Един от проблемите, който може да доведе ежедневната мастурбация, е еректилна дисфункция. Тя представлява трайна загуба на ерекцията при възрастни хора. Загубата на ерекция, не се дължи на някакъв сериозен здравословен проблем, а по-скоро е на психическа основа. Обикновено сексолозите препоръчват различни видове хапчета за ерекция, които да ви върнат в нормалния сексуален ритъм.

Всичко това става обаче в крайни случаи. И вземете предвид факта, че самозадоволяването няма никакви странични ефекти. Доказано е също, че то не влияе паметта, поведението и способностите на човека, особено на млади години.

Вредна ли е мастурбацията или не

Вредата от мастурбацията може да дойде с насажданията от времето, че това е нещо едва ли не престъпно и осъдимо. Особено младите хора приемат тези думи буквално и често имат проблем със загуба на ерекция, страх, нервни кризи и загуба на контрол върху сексуалната си енергия. Именно поради тази причина родителите, трябва да бъдат по толерантни с младите момчета. И да не ги плашат излишно със страховити истории за мастурбацията. Надяваме се, че тази статия ви е дала информацията, от която се нуждаете и сте взели предвид всяка написана дума. Прочетете и останалото съдържание в нашата уеб страница на тема сексуален живот.

Последни публикации

seks-igrachkite

Секс играчките и как те повлияват на любовния ни живот?

Секс играчки: носят ли те допълнително удоволствие? Секс играчките са предпочитана добавка към любовната игра от много двойки. Популярността им значително се е повишила през последните години. Табуто при използване на вибратори и други приспособления за взаимно удоволствие, започна да пада и това се вече счита за нещо нормално.  Тяхното действие е да повишават физическото […]

Вижте повече
размерът на пениса

Има ли значение размерът на пениса?

Има ли значение размерът на члена? В свят пълен със скъпи и големи автомобили, огромни работни места, храна и всичко останало, е много трудно да не се размишлява дали по-голямото не е най-доброто. Мъжете са по-конкурентни, когато става въпрос за способността им да задоволяват жените, и за съжаление след години съревноваване все още всички мъже […]

Вижте повече
Какви секс играчки да използваме

Какви секс играчки да използваме в леглото

Като цяло секс играчките не са много популярни сред масата от двойки. За някои хора секс играчките са притеснителни, натоварващи и дори шокиращи. Истината е обаче, че те могат да разнообразят много сексуалния живот на една двойка. Какви са основните типове секс играчки, които можем да ползваме в леглото? Вибратори Вибраторът е определено най-популярната и […]

Вижте повече
Безплатна доставка при поръчки на обща стойност над 100 лв.! В останалите случаи доставката се изчислява според стандартните тарифи, вижте подробности ТУК. Използваме куриерска фирма Econt. Всички поръчки, направени до 11:00 в текущия работен ден се обработват и изпращат същия ден, останалите - следващия работен ден. За работни дни се броят дните от понеделник до петък, за почивни - събота и неделя и всички официални празници и обявени неработни дни.