Posted on

Проблеми с простатата и еректилната дисфункция

простатит

Еректилната дисфункция или невъзможността да получим ерекция може да се дължи на много неща. Стеснени кръвоносни съдове е един от най-често срещаните проблеми, а знаем те от какво се получават. Никотин, алкохол, нездравословно хранене и други. Еректилната дисфункция, въпреки че е по-характерна за мъжете в напреднала възраст, може да се появи и у по-младите, като най-вероятен причинител ще е простатит.

Проблеми с простатата и еректилната дисфункция

За мъжете в по-напредната възраст простата е най-често срещан проблем. Когато мъжът задмине 50-те, то най-вероятно ще се появят проблеми с простата. За което си има лекарства и процедури, които позволяват на „старчетата” се отърсят от този проблем. Причината това да се случва е, че при нормалното си възрастово развитие, простата се уголемява, затискайки пикочопровода и мехура. Но това са си нормални неща, като при едни е по-тежко, при други по-леко.

Ако обаче не сте в напреднала възраст и изпитвате проблеми с простата, то най-често това се дължи на неправилния начин на живот. Подготвили сме няколко съвета, които ще ви предпазят от появата на подобни симптоми. Простатитът е нещо различно от това, което изпитват мъжете в трета възраст. Това, което те изпитват е уголемяване на простата, а простатита е вид възпаление, което може да наруши функциите на половите органи у младите.

Като най-често срещана причина за появата на простатит е честата смяна на партньорки

Ако обичате да имате ново „попадение” всяка вечер, то съвета ни е да спрете и да си починете малко, понеже може да си докарате сериозен простатит, а с него и редица други главоболия.

Другата крайност – липсата на сексуален живот

Ако избягвате контакт с жените, то това ще доведе до един вид „застоялост”, колкото и неприятно да звучи, на секрети, които лесно могат да ви докарат инфекцията. Най-често това се свързва с психологически проблем, така че едно посещение при психолог няма да ви навреди.

Ако сте специалист по информационни технологии или просто работите в офис, т.е. застоявайки се на едно място по цял ден, време е да започнете да бягате сутрин или да посещавате фитнеса вечер. Просто го направете, не само ще подобрите здравословното си състояние като цяло, но и ще намалите шанса да хванете простатит, ей така от нищото.

Ефекта на сините топки, както го наричат американците. Това е когато получите ерекция, но задържате еякулацията(виж – преждевременна еякулация). Това може да доведе до сериозно увреждане на функциите в половата система, така че внимавайте. Оставете нещата да си вървят по нормален ред. Ако сте пред свършване по време на полов акт, просто свършете, никой няма да ви заколи.

Запека е нещо, което се получава от стресови ситуации, неправилно хранене, подтискане на изхождането. И още по-лошо, запека може да ви докара и ред други инфекции, една от които е простатит, така че внимавайте.

Преохлаждането или както по-често можете да го срещнете „каляването”. Това е един мит, в който има някаква доза истина, но можете да си докарате повече неприятности, отколкото ползи. Факт е, че имунната система се заздравява по този начин. Но пък ако се прекали, то това може да доведе до сериозни инфекции, включително и простатит.