Erekcia BG

Здрава и мощна ерекция!
Бърза и дискретна “стелт” доставка!
Код за 10% за всяка следваща поръчка!
Най-голямо разнообразие от секс артикули!

Сексуалните симптоми при множествената склероза

Сексуалните симптоми при множествената склероза

Какво е множествена склероза?

Множествена склероза (МС), наричаме едно от най-често срещаните проклятия на централната нервна система. То може да удари мозъка ви, гръбначния мозък и дори нервите на очите. За жалост, точните причини, които предизвикват тази ужасна болест, са тайна. Смята се, че МС е заложена в гените, както и в средата, в която живеем.

Тя изключително много променя животът на един мъж. Една от областите, която е наистина силно засегната е именно сексуалният живот. Сексуалната функция е поставена под въпрос, възможността за продължаването на рода и така нататък.

Вашата връзка е първото нещо, което бива засегнато от склерозата. Самият факт, че партньорът във връзката страда от подобно състояние, кара двойката да се въздържа от интимни контакти. Това е проблем, с който само те могат да се справят.

Пациентите определено имат тежък живот, рядко приемат напълно заболяването, самочувствието им е доста ниско, а бъдещето е рядко срещана цел на размисъл. Депресията и стресът са неизбежни. Не позволявайте спирането на контакти с половинката си, говорете и правете секс. Не се отдалечавайте един от друг.

Либидото, може също да бъде засегнато. Множествената склероза може да засегне голям брой части на нервната система. Среща се именно увреждане на нервите, които се грижат за вашите репродуктивни органи. Това неизбежно ще доведе до някои проблеми със секса.

Времето за възбуждане

Времето за възбуждане е доста удължено, времето за възбуда е в пъти по-голямо, като цяло желанието за секс може да липсва. Трудно се стига до оргазъм. Тези всички фактори утежняват психическото състояние на един мъж. Тук отново трябва да говорите помежду си, контактът с близък човек е най-важното. Подкрепата и комуникацията са задължителни. Може да си помогнете като се срещнете с психолог или сексолог. Те също биха ви дали съвет за това, как да превъзмогнете липсата на желание за секс.(Виж и Как да имаме по-добър полов живот?)

Еректилната дисфункция също може да се срещне при мъже, които страдат от МС. Тя определено може да предизвика дисфункция, но може и индиректно медикаментите или депресията, да я предизвикат също. Тук подходите за решаване на този проблем са много. Това главно включва терапия на психиката и определено лечениe с лекарства.

Други влияния на множествената склероза върху секса са:

Бързата умора, неиздръжливост, непоносимост към топлина, спазми, болка и като цяло различно усещане, често уриниране. Мъжът трудно се концентрира и вниманието му лесно се разсейва. Лошото е, че лекарствата помагат много, но често се срещат странични ефекти. Определено трябва състоянието да се контролира от лекар.

Сексуалното репродуктивно здраве не е засегнато от множествената склероза. Да, вие можете да продължите и да създавате ново поколение. Ако вие не планирате да имате деца, то трябва да се отнасяте към контрацептивите със същото внимание, както до сега. Освен това трябва да внимавате с планирането на семейството, защото МС може да наложи големи грижи във всеки един момент. Постъпете отговорно.

Другата добра новина е, че МС не е заболяване, което се предава на поколенията. Няма начин наследниците ви да се заразят от вас. Да, казахме, че може да има генетични предпоставки за заболяването, но това само по себе си е невъзможно да я предизвика. От хората, които страдат от множествена склероза, само 10-15 процента имат роднина със същото заболяване. Рискът вашето дете да развие МС е между 3 и 5 процента.

Последни публикации

seks-igrachkite

Секс играчките и как те повлияват на любовния ни живот?

Секс играчки: носят ли те допълнително удоволствие? Секс играчките са предпочитана добавка към любовната игра от много двойки. Популярността им значително се е повишила през последните години. Табуто при използване на вибратори и други приспособления за взаимно удоволствие, започна да пада и това се вече счита за нещо нормално.  Тяхното действие е да повишават физическото […]

Вижте повече
размерът на пениса

Има ли значение размерът на пениса?

Има ли значение размерът на члена? В свят пълен със скъпи и големи автомобили, огромни работни места, храна и всичко останало, е много трудно да не се размишлява дали по-голямото не е най-доброто. Мъжете са по-конкурентни, когато става въпрос за способността им да задоволяват жените, и за съжаление след години съревноваване все още всички мъже […]

Вижте повече
Какви секс играчки да използваме

Какви секс играчки да използваме в леглото

Като цяло секс играчките не са много популярни сред масата от двойки. За някои хора секс играчките са притеснителни, натоварващи и дори шокиращи. Истината е обаче, че те могат да разнообразят много сексуалния живот на една двойка. Какви са основните типове секс играчки, които можем да ползваме в леглото? Вибратори Вибраторът е определено най-популярната и […]

Вижте повече
Безплатна доставка при поръчки на обща стойност над 100 лв.! В останалите случаи доставката се изчислява според стандартните тарифи, вижте подробности ТУК. Използваме куриерска фирма Econt. Всички поръчки, направени до 11:00 в текущия работен ден се обработват и изпращат същия ден, останалите - следващия работен ден. За работни дни се броят дните от понеделник до петък, за почивни - събота и неделя и всички официални празници и обявени неработни дни.