Posted on

Нежеланието за секс при мъжа и жената

В последно време се забелязва все по-голямо нежелание за секс при много двойки. Особено след няколко години съвместен живот. Точната причина за този проблем не може да се определи. Тъй като при всички двойки е различно. Но много често се губи интереса за секс с половинката. Като се започват повърхностни извинения, търсене на причини и измъкване от ситуацията.

Нежеланието за секс при мъжа и жената

Доказано е, че жените са по-склонни да правят секс на сила с партньора си, без да  имат желание. Това се характеризира с уплахата от изоставяне или чисто и просто от чувство за задължение. Като много жени правят секс с половинката си, без да изпитват удоволствие. Дори и без да симулират такова. При мъжете отказа от секс пък се дължи до голяма степен на липсата на разнообразие. Като може би именно там се крие ключа, към разрешаването на проблема.

За да бъде една връзка здрава и пълноценна, партньорите трябва да експериментират. Да не се притесняват един от друг. Да залагат повече на любовната игра и да не крият това, което ги възбужда. Притеснението в леглото може да доведе само до повече проблеми, та дори и до еректилна дисфункция.

Най-често, когато единият партньор не иска да прави секс, излиза с оправданието, че го боли глава, че е изморен от работа, че трябва да става рано или че е в цикъл. Дали обаче тези оправдания са истински или са просто оправдания за бягане от проблема?

Съвети

Сексуалните психолози са на мнение, че хората трябва да се научат просто да казват „не“ и да не бягат от проблема. А да се опитват да го разрешат. Ако имате проблеми в леглото с половинката си, трябва да обсъдите случващото се и ако се налага, дори да пробвате секс стимуланти.

Подобни стимуланти има много на пазара. Но не всички от тях са подходящи за употреба, без лекарско предписание. Ако искате да бъдете активни в леглото и да не отказвате секс на половинката си, можете да прочетете мнения в интернет на определени секс стимуланти и да прецените дали те ще ви окажат положително влияние. Другият вариант е да опитате с натурални продукти и билки, но по принцип секс стимулантите са направени на природна основа и за това е най-добре да преминете направо към тях.

Всеки мъж и жена заслужават да имат щастлив живот, а без качествен и постоянен секс, това е невъзможно, така че трябва да бъдете колкото се може по-активни в леглото и да запазите брака си с, дори и с помощта на секс стимуланти. Не се срамувайте да опитате, тъй като това не е нещо ново, а се доверете на стимулантите и изживейте множество приятни мигове под завивките.