Posted on Напиши коментар

Какво е преждевременна еякулация – причини, симптоми, лечение

преждевременна еякулация

преждевременна еякулация

Какво е преждевременна еякулация?

Говорим за преждевременна еякулация, когато мъжа свърши по-рано по време на половия акт, отколкото той или неговият партньор желае.

Причини за преждевременна еякулация

Преждевременната еякулация е често срещан проблем. Хубавото е, че тя рядко е причинена от физически проблем. Преждевременна еякулация в началото на една връзка е най-често причинена от безпокойство или твърде много сексуална стимулация. Чувството за вина и други психологически фактори също могат да бъдат причинители. Състоянието обикновено се подобрява без лечение, просто е необходимо да се поговори за причините с партньора.

Симптоми на преждевременната еякулация

Мъжът еякулира преди той или неговата половинка да иска. Това може да се случи преди проникване или след проникване. ПЕ пречи на връзката, когато създава чувство за неудовлетвореност между двамата.

Тестове за преждевременна еякулация

Обикновено не се откриват някакви разминавания относно здравният статус и състоянието. Винаги мед. лице или консултанта може да получи повече информация за проблема ако проведе среща с мъжа или двойката.

Лечение на преждевременна еякулация

Практикуването и почивката би трябвало да спомогнат да разрешите проблема.

  • Някои мъже се опитват да мислят за невъзбуждащи неща, ако усетят, че се чувстват много близо до свършването.
  • Метода „спиране и започване“. Тази техника включва сексуално стимулиране на мъжа, докато той се почувства така сякаш е готов да свърши. Спрете да го стимулирате за около 30 секунди и след това повторете действието. Всичко това се повтаря докато мъжът иска да я еякулира, тогава продължавате до момента на свършването.
  • Метода „преса“. Този метод включва сексуално стимулиране на мъжа докато той не каже, че е на път да еякулира. В този момент мъжа или партньорката внимателно стиска края на пениса(главичката) в продължение на няколко секунди. Спрете сексуалната стимулация за около 30 секунди, а след това продължете отново, по същата схема както при метода „спиране и започване“.
  • Антидепресанти като Prozac и други селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина(SSRI) често биват предписвани. Страничен ефект на тези медикаменти е, че тя увеличава прекалено много времето за еякулация.
  • Крем за намаляване на усещането. Намаленото усещане на пениса със сигурност ще забави вашата еякулация. Използването на презервативи също има такъв ефект, разбира се не толкова силен като кремовете или спрейовете.

Ако все пак никоя от тези препоръки не ви помогне, то можете да опитате секс стимулантите ВИГОР 300 или МаксМЕН 4, които са много ефективни при бързо свършване, трудна ерекция, невъзможност да се задържи ерекция и др.

Разговор със секс терапевт, психолог или психиатър също може да помогне на някои двойки.

Прогноза за справяне с бързото свършване

В повечето случаи, човек сам може да се научи как да самоконтролира еякулацията си, чрез практикуване на просто техники. Хроничната преждевременна еякулация може да доведе до тревожност или до по-лошото депресия. А психиатър или психолог да помогне за преживяването им.

Възможни проблеми при преждевременната еякулация

  • Ако един мъж еякулира много рано, преди да проникне във влагалището на партньорката си, той ще усложни процеса на забременяване.
  • Продължаващата липса на самоконтрол над свършването може да предизвика в един или и в двамата партньори чувство за неудовлетвореност, което пък от своя страна ще доведе до влошаване на отношенията между двойката.

Кога да потърсите помощ от медицинско лице при бързо свършване?

Свържете се със специалист в тази област ако имате проблеми с бързата еякулация и никое от по-горе посочените техники не ви помагат.

Как да предотвратим преждевременната еякулация?

Няма начин да се предотврати, въпреки това почивката, разговор между вас и партньорката ви ще спомогне да се справите бързо и да забравите за този така неприятен проблем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *