Posted on Напиши коментар

Сексуалните проблеми могат да имат опустошителен ефект върху вашата връзка

сексуални проблеми ефект върху връзката

Сексуалните проблеми могат да имат опустошителен ефект върху вашата връзка. Журналистката от вестник „The Guardian” разглежда техните вероятни причини и предлага някои решения за тях.

Сексуалните проблеми могат да имат опустошителен ефект върху вашата връзка

През живота на всяка двойка идва ден в който се появяват сексуални проблеми. Те могат да възникнат в следствие на безброй причини. В резултат на заболяване, намалено желание за секс на жената след раждането и други. Често тези проблеми биват решавани с лекота. Когато има търпение и разбиране между двамата. Ако комуникацията е кофти или липсва, то това ще влошава все повече вашата връзка.

Понякога единия или и двамата партньори имат намалено желание за секс, трудно се възбуждат, не получават или симулират оргазми. Което може да нарани психиката на другият. В много случаи проблема е временен. Но често се случва той да се задълбочи и премине в постоянен. Сериозните сексуални проблеми рядко отминават от самосебе си.

Налице често има силно изразена физиологична причина и там най-адекватна намеса би имал лекар специалист по сексуално здраве. По-лошо е когато физиологичният проблем е в комбинация с психологически такъв. Говори се, че ако секса на една двойка е чудесен или добър, то в такъв случай те ще се справят много по-добре в живота и всяка една ситуация спрямо тези, които не правят качествен секс.

Като пример за намалено или липсващо сексуално привличане между двамата може да бъдат прикрити чувства като гняв, негодувание, чувство за несправедливост или недооцененост между двамата. Обаче изразявайки чувствата си често води до възстановяване на сексуалният интерес, ако не можете сами да се справите, то можете да потърсите секс терапевт. Спад може да се появи в следствие на – тежка загуба на близък човек, грижа за малки деца или възрастни хора, страх от бременност, стрес, претоварване и други важни събития в живота ви.

Първоизточници на проблемите

Малко разследване във вашата връзка и можете да откриете, че основната причина за загуба на либидо е нещо, което може да бъде решено изключително лесно само с реорганизация в ежедневните ви занимания – просто отделете повече време един за друг,  като намалите останалите ангажименти в които вашата половинка не фигурира.

Психични проблеми като депресия и тревожност могат да доведат до нежелание, еректилна дисфункция, както и редица други сексуални проблеми. Понякога причина за това могат да бъдат и приемани медикаменти или наркотици. Понякога сексуалните затруднения са причинени от психологични травми от миналото. Особено такива, които са преживели сексуално малтретиране или изнасилване. Тогава трябва да се потърси психотерапевт за да се проведе необходимата терапия. Това важи с пълна сила и за хората, които са обсебени или натрапчиви от идеята да правят секс постоянно.

Съществуват доста митове за секса и възрастта, но границата е такава, че сексът е на принципа „играеш или губиш”. Дори и да имаме някои тежки заболявания, това не пречи да правим секс и да му се наслаждаваме дори до деня на нашата смърт.

Много хора смятат, че секса винаги трябва да бъде спонтанен и безпроблемен, но нашата теория е, че колкото повече се опознавате с партньора си на метода проба-грешка, толкова по-добър ще бъде секса. Човек се учи докато е жив и в секса е същото. Ще ви се наложи да се адаптирате един към друг през различните периоди от живота си.

Комуникацията е ключова

Започнете като направите комплимент на партньора си, чрез който потвърждавате своите положителни чувства към него или нея. След което кажете нещо, с което ще засегнете проблема, но никога не търсете вината у другия, а по-скоро в себе си, като я разделите помежду си, защото ако упрекнете половинката си по-скоро ще има негативен ефект. По-добре да си поделите вината.

Ако само вие страдате или понасяте последствията от даден проблем, то обяснете как се чувствате или какво ви притеснява и поговорете. Със сигурност този метод работи безотказно и ще имате най-голям успех сравнен с нападането или обвиняването.

По време на секс най-добрата комуникация е честната, откритата и тактичната. Вашата половинка ще оцени ако знаете кое й доставя удоволствие и кое не. Опитайте се да вметненете с хумор за нещо, което преди ви е харесвало, но сега не или начина по който го прави. Ние смятаме, че всяка една двойка с времето се нагажда и секса става все по-добър. Препоръчваме ви ако искате да експериментирате с по-продължителен секс или имате проблеми с еректилна дисфункция, преждевременна еякулация да пробвате ВИГОР 300.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *