Erekcia BG

Здрава и мощна ерекция!
Бърза и дискретна “стелт” доставка!
Код за 10% за всяка следваща поръчка!
Най-голямо разнообразие от секс артикули!

Опасни ли са болестите предавани по полов път?

penis pump image 3

Какво всъщност са болестите предавани по полов път? Това са заболявания, чрез които даден индивид се заразява след полов контакт. Инфектирането обикновено е повод на контакт между лигавиците на партньорите. Бактериите обикновено имат нужда от телесна температура, за да живеят и да се размножават. Лошото е, че доста хора не са достатъчно информирани за половите болести. Разполагаме и с доста митове, които допълнително объркват хората.

Първото, което трябва да разберете е, че срамът не е вариант. Трябва да се обърнете към специалист. Освен това не трябва да гледате леко на честата смяна на сексуални партньори. Колкото по-честа е тя, толкова по-голям е шансът да хванете нещо. Това обаче не изключва възможността да се заразите и при един сексуален партньор.

Целевата група обикновена са хора в млада възраст, които нямат сериозни отношения с партньора си. Друга особеност на тези зарази е, че те могат да са налични в повече от един екземпляр, а с някои болести можете да се заразите повече от един път.

Какви са признаците за болест предавана по полов път?

Обикновено тези болести преминават с голям инкубационен период и трудно забележими симптоми. Вероятно е да носите вируса в себе си определено време, преди да разберете, че той е факт. Така можете неволно да заразите някои. Това се нарича латентен период. Има някои симптоми обаче, които са често срещани при болести предавани по полов път. Това са парене и болка при уриниране, отделяне на секрети. Могат да се появят язвички, ранички, пъпки, зачервявания по гениталните органи.

Могат ли БППП да ни увредят трайно?

Определено някои от тези болести причиняват сериозни последици и трайни наранявания, ако не прибегнете до лекарския кабинет. Често може да се стигне до стерилност или иначе казано импотентност. Освен това, някои симптоми могат да се усложнят в пъти при по-късен етап от болестта. Сифилисът например може да увреди вашата нервна система, а СПИН, както всички знаем, все още не е излечима болест. Просто нещата могат да са толкова сериозни, че невзeмането на мерки може да е фатално или да остави белег у нас за цял живот.

Какви са начините да се предпазим от полово предавани болести?

Най-популярният и най-лесен метод за предпазване от зараза са презервативите. Освен това, те ще ви помогнат с предпазването от нежелана бременност. Ако кондомът не се сваля по време на секс и с него се внимава, то шансовете за зараза са почти нищожни. Освен това при съмнения за риск, то по добре спрете до ласките и до любовната игра, за да се предпазите. При секс за една вечер, рискът от зараза е особено голям. В такъв случай не се и замисляйте да нарушите правилната употреба на презерватива – той е задължителен.

Как да действаме, ако имаме съмнения, че сме заразени с БППП?

Единственото нещо, което можем да направим е да отидем на лекар! Ако искаме да останем здрави и плодовити, то трябва да се допитваме до лекар при най-малкото съмнение за „срамна“ болест. Освен това е редно да споделите с партньора си, че имате съмнения за наличието на полова инфекция. Добре е и вие и партньорите ви да се изследвате. Всички трябва да посетят лекар. Трябва да се ограничи разпространението на заразата. Освен това може да разчитате на лекарите, защото те са под клетва и трябва да пазят вашата тайна на всяка цена. Всяка една организация за борба и превенция също ще запази всичко конфиденциално.

Не забравяйте за безопасния секс! Но и за по-голямо удоволствие вижте нашите продукти!

Последни публикации

seks-igrachkite

Секс играчките и как те повлияват на любовния ни живот?

Секс играчки: носят ли те допълнително удоволствие? Секс играчките са предпочитана добавка към любовната игра от много двойки. Популярността им значително се е повишила през последните години. Табуто при използване на вибратори и други приспособления за взаимно удоволствие, започна да пада и това се вече счита за нещо нормално.  Тяхното действие е да повишават физическото […]

Вижте повече
размерът на пениса

Има ли значение размерът на пениса?

Има ли значение размерът на члена? В свят пълен със скъпи и големи автомобили, огромни работни места, храна и всичко останало, е много трудно да не се размишлява дали по-голямото не е най-доброто. Мъжете са по-конкурентни, когато става въпрос за способността им да задоволяват жените, и за съжаление след години съревноваване все още всички мъже […]

Вижте повече
Какви секс играчки да използваме

Какви секс играчки да използваме в леглото

Като цяло секс играчките не са много популярни сред масата от двойки. За някои хора секс играчките са притеснителни, натоварващи и дори шокиращи. Истината е обаче, че те могат да разнообразят много сексуалния живот на една двойка. Какви са основните типове секс играчки, които можем да ползваме в леглото? Вибратори Вибраторът е определено най-популярната и […]

Вижте повече
Безплатна доставка при поръчки на обща стойност над 100 лв.! В останалите случаи доставката се изчислява според стандартните тарифи, вижте подробности ТУК. Използваме куриерска фирма Econt. Всички поръчки, направени до 11:00 в текущия работен ден се обработват и изпращат същия ден, останалите - следващия работен ден. За работни дни се броят дните от понеделник до петък, за почивни - събота и неделя и всички официални празници и обявени неработни дни.