Posted on

Най-често срещаните инфекции на пениса и симптомите

често срещани инфекции на пениса симптоми

Как се инфектира пенисът?

Ако търсим сиптомите, по които може да познаем дали нашият пенис е инфектиран, то те са доста. Понякога те се припокриват с други заболявания, но ако помислим и за начините, по които се предава инфекцията, то ще преценим. Те въобще не са много, а инфекция, която да е локализирана във видимата част на пениса по оста на ствола или във гладката му се случва много рядко. Единствения шанс инфекцията да се концентрира само там е, ако приемате наркотици през вена на пениса.

Признаци на инфекция на пениса?

Ако се появи инфекция на самия пенис, то нещата са сериозни и то много. Това е така, защото пениса е покрит с множество кръвоносни съдове. Инфекцията може да се нарече целуитис. А целуитис значи пенисът ви да е червен, парещ и много болезнен. Вероятно бихте свързали друго състояние с инфекция на пениса. Това е когато от вашата уретра излиза гной. Това всъщност е тръбичката, която е между върха не пениса ви и пикочни мехур. Това често се случва при мъже които имат гонорея или друга инфекция като микоплазмата (това е кръстоска между вирус и бактерия. Тогава може да се получи изтичане. То може да е цветно и да придобие дори зелен цвят, но в повечето случаи става на въпрос за жълтеникав цвят подобен на този на гнойта.

Други симптоми при инфекция на вашия пенис са херпесът, кандидата, целуитисът и инфекции на уретрата, епидермиса или простата (те са свързани със всякакви инфекции от този род. Херпесът се появява на огнища от малки болезнени мехурчета. Кандидата е гъбична инфекция под препуциума или по главичката. Целуитисът се изразява като гнойно възпаление от бактериална инфекция, както споменахме.

Гнойната инфекция 

Като цяло най-често срещана при мъжете е гнойната инфекция. При нея не е нужно да има специфични симптоми, особено когато става на въпрос за нейната прогресия. Когато се появяват симптомите, тя се е развила и те на пръв поглед са адски некомфортни, но не винаги ни плашат.

Парещото усещане при уриниране, раздразнение на кожата, сърбеж по целия пенис, дискомфорт по време на правене на секс. Симптомите стигат дори до лошо храносмилане и подсилено желание за сладки. Понякога се срещат и големи промени на настроението, както и промени на паметта.

При намирането на, който и да е симптом от горепосочените е добре да посетите специалист. Тези проблеми могат да бъдат много сериозни и да доведат до големи усложнения. Както сами виждате, симптомите не винаги са нещо фрапантно, но трябва да се има едно на ум.