Erekcia BG

Здрава и мощна ерекция!
Бърза и дискретна “стелт” доставка!
Код за 10% за всяка следваща поръчка!
Най-голямо разнообразие от секс артикули!

Нивата на естроген и тестостерон в мъжкия организъм след 40-годишна възраст

Нивата на естроген и тестостерон

Нива на естроген

Естрогенът е хормон, който е с подобна структура на тестостерона. Разликите са минимални. Той е типично женски хормон. При мъжете, липсата на женската анатомия изисква той да се произвежда посредством ензимът ароматаза. Естрогенът може да се произвежда в черният дроб, в мастните тъкани, в мозъка, дори в мускулите ни.

Обратно на тестостеронът, естрогенът в мъжкото тяло се повишава с годините. Той е силно свързан със затлъстяването, и диабетът. Нивата му са в директна зависимост и от нивата на тестостерон. При някои от мъжете над 40-годишна възраст, ензимът ароматаза е с висока активност. Това води до прекалено високи нива на тестостерон, който бива трансформиран в естрогени. Това води до прекалено високите му нива.

Повишените нива причиняват атеросклероза, диабет, сърдечен удар, запушване на коронарната артерия и проблеми с простатата. При друга част от застаряващите господа е точно обратното. Липсата на ензима ароматаза или ниските нива на тестостерон блокират производството на естроген. Прекалено ниските нива на този хормон, също имате неприятен ефект върху тялото ви. Прекалено ниските нива на естрогени предизвикват остеопороза и проблеми с издръжливостта на костите.

Нива на естрадиол (доминантен естроген) 

Учените са достигнали до изводът, че мъжете живеят най-дълго при нива на естрадиол (доминантен естроген) между 21 и 30 пикограма/милилитър. Измерването отново се случва с кръвен тест. Тестостеронът е хормон, който тялото ни произвежда. Той е типично мъжки, тъй като жените го създават в телата си, но в малки количества. При мъжете той се синтезира най-вече в тестисите. Той е главен отговорник за производството на сперма и за сексуалните ни подвизи. Освен това, той е една от причините мускулите и костите ни да раста. След като навършим 40 нивата на тестостерон у мъжете намаляват прогресивно във времето. Пикът в производството на тестостерон е около 20 години.

Нива на тестостерон 

Нормалните нива на тестостерон са между 270 и 1070 нанограма на децилитър. Средната стойност при младите мъже е 679 нг/децилитър. Драстичните спадове започват след като навършим 30 години. След 40-тата година, те са постоянни. Може да усредним спада с около 1% на година. Някои хора смятат, че най-здравословните норми, които един мъж трябва да поддържа са между 400 – 600 нг/децилитър.

Намаляването на тестостерона в тялото ви няма да навреди на външния ви вид, но има значение за немалко неща. Колкото повече, тестостеронът пада надолу, толкова по-малко желание ще имате за секс. Спонтанните ерекции, които получавате също са по-рядко явление. При драстични спадове, може да се стигне и до безплодие. Други признаци на редуциране нивата на тестостерона са промяна в съня ви, лесно променливи емоции, промени в тялото, по-малко сила.

Нивата на тестостерон биват най-точно измерени с кръвен тест. При леки отклонения в нивата можете да стабилизирате нещата, като се наспивате по-добре, като свалите малко от излишните килограми и като цяло да бъдете по-активни в живота си.

За по-добър сексуален живот разгледайте и се доверете на нашите продукти.

Последни публикации

seks-igrachkite

Секс играчките и как те повлияват на любовния ни живот?

Секс играчки: носят ли те допълнително удоволствие? Секс играчките са предпочитана добавка към любовната игра от много двойки. Популярността им значително се е повишила през последните години. Табуто при използване на вибратори и други приспособления за взаимно удоволствие, започна да пада и това се вече счита за нещо нормално.  Тяхното действие е да повишават физическото […]

Вижте повече
размерът на пениса

Има ли значение размерът на пениса?

Има ли значение размерът на члена? В свят пълен със скъпи и големи автомобили, огромни работни места, храна и всичко останало, е много трудно да не се размишлява дали по-голямото не е най-доброто. Мъжете са по-конкурентни, когато става въпрос за способността им да задоволяват жените, и за съжаление след години съревноваване все още всички мъже […]

Вижте повече
Какви секс играчки да използваме

Какви секс играчки да използваме в леглото

Като цяло секс играчките не са много популярни сред масата от двойки. За някои хора секс играчките са притеснителни, натоварващи и дори шокиращи. Истината е обаче, че те могат да разнообразят много сексуалния живот на една двойка. Какви са основните типове секс играчки, които можем да ползваме в леглото? Вибратори Вибраторът е определено най-популярната и […]

Вижте повече
Безплатна доставка при поръчки на обща стойност над 100 лв.! В останалите случаи доставката се изчислява според стандартните тарифи, вижте подробности ТУК. Използваме куриерска фирма Econt. Всички поръчки, направени до 11:00 в текущия работен ден се обработват и изпращат същия ден, останалите - следващия работен ден. За работни дни се броят дните от понеделник до петък, за почивни - събота и неделя и всички официални празници и обявени неработни дни.