Posted on

Каква е разликата между правенето на секс и любов?

каква е разликата между секс и любов

Мнозина се питат каква е разликата между правене на любов и секс, като ние се ангажирахме да разнищим този въпрос, доколкото това е възможно. Според повечето хора, е възможно да правиш любов само с един партньор, а именно този, на който държиш и обичаш истински. Други пък считат, че да „правиш любов“ е отживелица и смятат всичко за сексуално привличане и осъществяване на сексуален акт. Няма спор, че ако имате истинска връзка и интимност с партньора си, може да смятате, че правите любов.

Разбира се, не е нужно да го тиражирате открито, защото половинката ви може да смята нещо друго. Само си помислете, че едно директно предложения за секс към гаджето би породило палава усмивка, но ако заговорите за правене на любов, ще получите друго изражение на лицето. Силата на думите „секс“ и „любов“ има различно измерение и вие трябва да приемете това за съвсем нормално.

Какво стои зад фразата „ние правим любов“?

В случай, че имате продължителен интимен контакт с даден човек и чувствата ви са силни, то по всяка вероятност вие правите истинска любов всеки път, когато споделяте едно легло. Обикновено при истинската любов, сексуалните отношения са продължителни, ласките и милувките са много и сексуалната игра е задълбочена. Вие усещате как във въздуха витае духа на обичта и привързаността, което ви стимулира и кара да получите оргазъм. Обикновено, когато се прави секс без чувства, е възможно мъжа да получи загуба на ерекция или невъзможност за еякулация, което е доста вредно. Размяната на нежност и обич би могла да спре всички задръжки и акта да бъде не толкова системен, колкото красив и подробен. Имайте предвид, че правенето на любов може да доведе до желана бременност. Или зареждане с голямо количество енергия произведена от хормона на щастието ендорфин. Последният спомага за намаляване на мускулната болка и облекчаване на нервното напрежение.

Какво включва правенето на секс?

Не е изключено да правите секс и без любов и отново да изпитате силна тръпка. Това ще се случи ако двамата партньори са силно възбудени и споделят едни и същи предпочитания в леглото. Има и изключение, когато мъжът има проблем с наличието на ерекция или сексуална дисфункция все случаи, които изискват взимане на определени видове медикаменти и/или медицинска консултация. Естествено и при влюбените двойки понякога има само секс, без наличие на чувства. Той е провокиран от нуждата за задоволяване на сексуалния нагон, а не толкова заради любовта. Тези емоции са плод на умора, загуба на интерес и нуждата от системен акт, който да облекчи душата, казано по нашенски.

В днешни дни съществува понятието „секс за една нощ“. При него се намират партньори само и единствено за един – единствен сексуален сеанс. Това също крие голяма доза възбудимост и може да подейства благоприятно на мъжката и женската психика. Естествено практикуването на секс без чувства и наслада крие своите рискови фактори. Както споменахме и в по-горните редове. Ако един от двамата партньори не е разположен към сношението, то има възможност последното да бъде болезнено за жената. Или да доведе до сексуална дисфункция за мъжкия пол.

В обобщение за секса и любовта

Обикновено при стартирането на нова връзка се прави предимно секс, тъй като двамата партньори има острата нужда да се насладят на първичното в себе си. Те са необуздани и се отдават на „креватни приключения“, отколкото на това да споделят дълбока любов. С времето обаче нещата се задълбочават и стигат до ниво, размяна на истински горещи ласки, бавни и контролирани. Силно се надяваме, че ще изживеете пълноценно и двата варианта, за да стигнете сами до отговора на въпроса – каква е разликата между правене на любов и секс. Пожелаваме ви успехи от все сърце!