Erekcia BG

Здрава и мощна ерекция!
Бърза и дискретна “стелт” доставка!
Код за 10% за всяка следваща поръчка!
Най-голямо разнообразие от секс артикули!

Що е то болезнена еякулация? Симптоми и лечение

Какво е болезнена еякулация

Какво е болезнена еякулация?

Болезнена еякулация наричаме състояние, при което усещаме болка от различно ниво или парене. Болката може да се прояви по време на еякулацията, но и след нейното свършване. Обикновено болката се среща в перинеума, областта между вашия анус и скротум) или в пикочни канал. Последното наричаме още уретра – каналът през който урината напуска тялото ни от пикочния мехур. Също така се среща и неприятно чувство в областта на тестисите, както и липса на сексуално удоволствие, което е доста разбираемо.

Наличието на болезнена еякулация е по-често срещано при мъжете, които са по-възрастни от 50 години. В сравнително точни данни, това ще рече, че мъжете, които са в рисковата група на това състояние, са 6 процента от популацията на Земята.

Причини за болезнена еякулация

Причините не са една или две. Възможно е да имате болезнена еякулация, ако има възпаление на простата, тестисите или уретрата. Може да изпитате болка и ако сте хванали болест предавана по полов път. Ако нервите в областта на пениса са увредени или при хронична болка в пелвиса. При блокиране в работата на системата за еякулация, при рак на простата и при проблеми с психиката, също може да страдате от болезнена еякулация.

При увреждане на нервите и ако те са причината за проблема, нещата ще се подобрят. Обикновено в следващите две години, болезнената еякулация изчезва, защото нервите се възстановят. Мъжете, които са подлагани на операции като простатектомия, могат също да получават болка по време на оргазъм. Протастектомията е операция при която се премахва простатната жлеза. Това е често срещано лечение при рак на простата.

Знае се и, че някои спермициди, контрацептиви и антидепресанти може да бъдат причина за появата на болка по време на еякулацията. Доста често обаче, причината за болка не е очевидна, тогава трябва да се направят доста детайлни изследвания.

Лечение на болезнена еякулация

Лечението на болезнената еякулация става само под надзор на лекар. Според различната причина за болката, то лечението се прави по различен начин. Първото нещо, което трябва да се направи, е да се намери причината на състоянието. Това може да се свърши само от компетентно лице. Обикновено изследванията от този тип включват взимане на проба от урината или семенната течност.

При наличие на инфекция от типа уретрит, простатит или орхитит, то обикновено нещата се стабилизират с приемането на лекарства. Лечение с лекарства се прилага и при болните от полово предавани болести, но само с антибиотици.

Ако причината за болката е прекомерна доза антидепресанти, то лекаря трябва да си партнира със специалист. Трябва да се намали дозата, но под надзор на лекар или да се смени лекарството. Ако проблемът е чисто психически, но не заради депресия, то трябва да ходите на психолог, с който да решите проблемите си.

Последни публикации

seks-igrachkite

Секс играчките и как те повлияват на любовния ни живот?

Секс играчки: носят ли те допълнително удоволствие? Секс играчките са предпочитана добавка към любовната игра от много двойки. Популярността им значително се е повишила през последните години. Табуто при използване на вибратори и други приспособления за взаимно удоволствие, започна да пада и това се вече счита за нещо нормално.  Тяхното действие е да повишават физическото […]

Вижте повече
размерът на пениса

Има ли значение размерът на пениса?

Има ли значение размерът на члена? В свят пълен със скъпи и големи автомобили, огромни работни места, храна и всичко останало, е много трудно да не се размишлява дали по-голямото не е най-доброто. Мъжете са по-конкурентни, когато става въпрос за способността им да задоволяват жените, и за съжаление след години съревноваване все още всички мъже […]

Вижте повече
Какви секс играчки да използваме

Какви секс играчки да използваме в леглото

Като цяло секс играчките не са много популярни сред масата от двойки. За някои хора секс играчките са притеснителни, натоварващи и дори шокиращи. Истината е обаче, че те могат да разнообразят много сексуалния живот на една двойка. Какви са основните типове секс играчки, които можем да ползваме в леглото? Вибратори Вибраторът е определено най-популярната и […]

Вижте повече
Безплатна доставка при поръчки на обща стойност над 100 лв.! В останалите случаи доставката се изчислява според стандартните тарифи, вижте подробности ТУК. Използваме куриерска фирма Econt. Всички поръчки, направени до 11:00 в текущия работен ден се обработват и изпращат същия ден, останалите - следващия работен ден. За работни дни се броят дните от понеделник до петък, за почивни - събота и неделя и всички официални празници и обявени неработни дни.