Posted on Напиши коментар

Причини за импотентността и какво да правим за по-добра ерекция?

Причини за импотентността

В наши дни, опасността от импотентността става все по-голяма и много мъже по целият свят страдат от този проблем. Причините за импотентността са доста, като факторите неимоверно се увеличават всяка година, като в този материал ще разгледаме 10-те основни причини, които могат да ви докарат до това неприятно положение:

Причини за импотентността

  1. Напрегнатият начин на живот е един от основните фактори, които могат да породят еректилна дисфункция. Стресът, проблемите и забързаното ежедневие влияят пряко върху потентността на мъжете. Най-добрият съвет в случая е, да не се претоварвате, да работите умерено и да не се впрягате за всичко, което ви заобикаля.
  2. Сърдечно-съдовите заболявания също оказват пряко влияние върху ерекцията при мъжете, особено при тези над 60-годишна възраст. Тук обаче има и значение храната, която приемате, както и отново начина на живот
  3. Възрастта няма как да се пропусне. С увеличаването на годините се увеличава и рискът от импотентност, но каквото и да правим няма как да спрем този процес.
  4. При по-младите мъже, еректилната дисфункция по-често се дължи на притеснение, отколкото на вродено заболяване или някой от другите изброени причини. Обстановката, жената, страхът от това да не се изложат, психическото напрежение – всичко това оказва негативно влияние върху половата активност. Все пак д-р Илия Врабчев преди години беше казал, че жената прави ерекцията на мъжа, а не виаграта.
  5. Тютюнопушенето е сред най-големите ви врагове, ако искате да сте активни в леглото. Доказано е многократно, че цигарите увреждат както сперматозоидите, така и ерекцията
  6. Алкохолът също е сред най-често срещаните причини за импотентността. Колкото повече посягате към чашката, толкова по-малък е шансът да се представите добре в леглото. Причината е, че прекомерната употреба на спиртни напитки влияе върху производството на ендорфин от организма, което пък оказва отражение на ерекцията
  7. Простата. Често проблемите с простатата са причина и за импотентността. Уголемяването й се отразява на половата активност, но за съжаление в отрицателен аспект.

  8. Високото кръвно налягане не е сред най-честите причини за еректилната дисфункция, но все пак хипертонията не е за подценяване. Мъжете, които страдат от високо кръвно са по-податливи към импотентност ако не се вземат навременни действия.
  9. Импотентността може да бъде заложена в ДНК-то на някой хора, като при определени увреждания, не малко мъже не могат да стигнат до пълна ерекция, което е сериозен проблем.
  10. Честата употреба на медикаменти и забранени стимуланти също може да окаже негативно влияние върху половата активност на мъжа. Химикалите са най-големият враг на пълната ерекция, така че е хубаво да ги избягвате и да залагате колкото се може на повече био-продукти.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *