Erekcia BG

Здрава и мощна ерекция!
Бърза и дискретна “стелт” доставка!
Код за 10% за всяка следваща поръчка!
Най-голямо разнообразие от секс артикули!

Еректилна дисфункция – какво предписват докторите?

Еректилна дисфункция - какво предписват докторите

Еректилна дисфункция – наричана още импотентност е сексуална дисфункция характеризираща се с невъзможността да се развива или поддържа ерекцията на пениса по време на сексуалната активност. Ерекцията на пениса е хидравличен ефект на кръвта, която навлиза в пениса и се задържа като течност в гъба. Процесът често е иницииран често в резултат на сексуална възбуда, когато пък мозъка изпраща сигнал до нервните окончания на пениса. Най-честите и сериозни причини са сърдечно-съдови заболявания, диабет, неврологични нарушения, хормонален дисбаланс (хипогонадизъм) и страничните ефекти от медикаменти. 

Еректилна дисфункция – лечение

Еректилната дисфункция лечение (ЕД) е също продължение на проблема с бързата еякулация – високи нива на стрес, подтискащи нивата на тестостерон, без който всеки мъж губи мъжкото в себе си – тогава идва и еректилната дисфункция или невъзможност за постигане на здрава и пълноценна ерекция за целия полов акт или изобщо.

Говорим за психическа импотентност, тогава когато не се стига до ерекция или тя е неустойчива заради мисли и чувства, а не заради физически проблем, това е възможно най-лесно решимият проблем. Психическата импотентност особено добре реагира на лечение тип плацебо. Еректилната дисфункция може да има тежки психически последици, защото тя вреди на взаимоотношенията на мъжа с половинката му.

Често първият медикамент с който се стартира третирането на еректилната дисфункция е PDE5 инхибитори (най-разпространенията е Силденафил или по-познат в България и света като виагра). В някои случаи може да бъде назначено и допълнително лечение с простагландин таблетки в уретрата, инжекции в пениса, пенис протеза, пенис помпа или хирургична съдова реконструкция.

Латинския термин impotentia coeundi буквално означава „неспособност да вкараш пениса във влагалището“. Сега разбира се има много по-точни термини за определянето на дадено състояние. Проучването на еректилната дисфункция е под шапката на андрологията, която пък от своя страна е дял от урологията.

Еректилната дисфункция е много често срещана като проблем. Предполага се, че около 40 % от мъжете в световен аспект страдат от ЕД или импотентност понякога.

Симптоми на еректилна дисфункция

ЕД се характеризира с редовна или повтаряща се невъзможност да се получи или задържа ерекцията. Например ако мъжа получава устойчива ерекция докато спи, то се предполага, че в този случай проблема НЕ е физически, а психически. Други фактори, които могат да доведат до проблеми с ерекцията са захарен диабет, който причинява невропатия.

Да бъде невъзможно да имаш или задържиш ерекцията си до края на половия акт, това е една от най-отличителните черти, че става дума за ЕД. Проблема може да се прояви по няколко начина, ето ги и тях:

 1. Проблема с ерекцията се появява от време на време, но не често. Това се случва почти на всички мъже и не би трябвало да ви притеснява, ако ви се случва в напрегнат или проблемен период от живота ви. Никога няма да е излишно ако се посети специалист в областта.
 2. Ако еректилната дисфункция се развива постепенно и упорито, то тук много често става дума за физически проблем. В този случай е наложително да посетите лекар, който да ви прегледа и назначи определени изследвания с цел откриване на първоизточника на проблема.
 3. Ако все още имате здрава сутрешна ерекция, можете да маструбирате, то най-вероятно вие имате психологически проблем, рядко но не е и изключено той да бъде комбиниран с физически такъв. Можете да опитате нашият продукт Вигор 300 – билкова виагра, която е много вероятно да се справи с вашият проблем с лекота.

Ефективно лечение на еректилната дисфункция

Кога трябва задължително да потърсите медицинско лице, ако страдате от ЕД: Еректилната дисфункция предизвиква тревожност у вас или заплашва вашата сексуална връзка. Най-малкото, което може да направи един лекар е да изкорени дезинформираност относно проблема и да намали тревожността у вас. Понякога с един кратък курс на лечение могат да бъдат елиминирани проблемите с ерекцията без да се задълбочават. ЕД продължава и се задълбочава. Физическите симптоми, които усещате могат да бъдат индикатор за по-сериозно заболяване, например такова е коронарната болест или диабет при които се стеснява артерията на пениса. За самото лечение на еректилната дисфункция лекаря може да назначи медикаментозна терапия, използване на механично устройство или терапия, която включва инжекции директно в пениса. Но най-важното е, че трябва да бъде открит първоизточника на проблема и да бъде третиран чрез терапия поставена от специалист в областта на сексуалното здраве. Проблемната ерекция е свързана с болка или изкривяване на члена. Това състояние се нарича болест на Пейрони. Ние препоръчваме винаги консултация със специалист, а за по-леки форми можете да изпробвате нашият най-продаван секс стимулант – Вигор 300.

Причини за еректилната дисфункция

 • Лекарства (най-често анти-депресанти)
 • Неврогенни нарушения
 • Кавернозни заболявания
 • Психически причини: стрес, проблеми в работата, психични разтройства, негативни чувства
 • Операции
 • Възрастта. Четири пъти по-висока е вероятността да страдате от ЕД ако сте около 60-те, спрямо мъжете около 40-те
 • Бъбречна недостатъчност
 • Диабет или множествена склероза, но е важно да се отбележи, че тези две болести не са доказани, че са причинители на ЕД, но ние смеем да твърдим, че е твърде голяма вероятността да имат пряко влияние върху еректилната дисфункция на мъжа
 • Има изследвания, които изказват предположения, че замърсяването на питейната вода с арсен може би е причина за ЕД
 • Начина на живот: вредните навици като тютюнопушенето. То е силно противопоказно, защото пушенето свива кръвоносните съдове.

Еректила дисфункция лечение

Понякога хирургичната намеса може да наруши анатомични структури необходими за ерекцията, да увреди нерви или кръвоснабдяването. Еректилната дисфункция е често срещано усложнение при лечение на рак на простатата, въпреки, че простатната жлеза сама по себе си не е орган от който зависи ерекцията.

Патофизиология

Ерекцията на пениса бива управлявана от два механизма: рефлекторна ерекция, която се постига чрез директно докосване на пениса и психогенна ерекция, която се постига с еротични или емоционални стимули. Първият използва периферните нервни окончания и долните части на гръбначния мозък, докато вторият използва лимбичната мозъчна система. И в двата случая се изисква нервната система да бъде функционираща отлично за да се постигне ерекция. Стимулацията на пениса чрез докосване води до отделянето на азотен оксид, който отпуска гладката мускулатура на пениса – Cavernosa (основната еректилна тъкан на пениса) и в последствие ерекцията. Освен всичко, също така е изключително важно нивата на тестостерон да бъдат в граница и непокътната хипофизна жлеза.

От написаното по-горе може да бъде направен извода, че импотентност може да настъпи поради хормална недостатъчност(хормонален дисбаланс), заболявания на нервната система, липса на добро кръвоснабдяване с кръв към пениса или психически разтройства. Ограничаването на кръвопотока може да възникне от нарушена ендотелна функция поради обичайните причини, свързани с исхемична болест на сърцето, но също така могат да бъдат причинени и от продължително излагане на ярко слънце.

Диагноза ЕД

Все още няма официални тестове за диагностициране на ЕД. Правят се някои кръвни тестове за да се изключи вероятността от заболявания като хипогонадизъм и пролактином. Импотентността е свързана с лошо общо здравословно състояние, вредни хранителни навици, затлъстяване, но най-вече сърдечно-съдови заболявания като коронарна болест на сърцето и периферна съдова болест.

Лесен начин да се разграничи физическата от психическата импотентност е да се определи дали пациентът някога има ерекция. Ако той никога не получава ерекция, то би следвало да говорим за физическа импотентност, но ако все пак я има(макар и рядко) то се говори или за физическа или психическа такава.

Дуплекс ултразвук, който бива използван за оценка на кръвния поток, венозно изтичане, симптоми на атеросклероза. Инжектиране на простагландин, хормон, който стимулира ерекцията. След това се използва ултразвук, за да се види съдовата дилатация и кръвното налягане в пениса.

Проверка на нервните окончания на пениса 

Тестове като Bulbocavernosus рефлекс се използват за определяне на чувствителността на нервите в пениса. Лекарят стиска главичката на пениса, което веднага кара ануса да се раздвижи ако има нормално усещане.

Среднощната ерекция. Нормално е един мъж да има средно около 5-6 ерекции по време на сън, особено при бързото движение на очите( Rapid Eye Movement – REM ). Отсъствието на тези ерекции може да означава проблем с нервната функция или кръвоснабдяването към пениса. Има два метода за измерване на промените на пениса през нощта. Много от мъжете, които не страдат от еректилната дисфункция, също може да нямат понякога ерекция – това не е притеснително.

Еректилна биотезиометрия. Този тест използва електромагнитни вибрации за да оцени чувствителността и нервните функции в главичката и ствола на пениса.

Кавернозометрия. Измерване на съдовото налягане в кавернозните тела.

Магнитно-резонансна ангиография, подобно е на ядрено-магнитния резонанс. Магнитно-резонансната ангиография използва магнитни полета и радиовълни, чрез които се предоставят подробни изображения на кръвоносните съдове. Лекарите могат да инжектират контрастно вещество в кръвта на пациента, чрез което съдовите тъкани да се откроят от останалите.

Еректина Дисфункция Лечение

Лечението разбира се зависи от причината. Например ежедневните аеробни упражнения са чудесен начин за справяне с проблемната ерекция.

Видове упражнения

Сигурно си зададохте въпроса какви са упражненията за които споменахме по-горе? Тазовите упражнения заздравяват таза и са по-известни като Кегел упражнения. Често жените изпълняват тези упражнения след раждането за да си възвърнат мускулният тонус в тази област. Упражненията от този тип ще ви спомогнат за по-добре функциониращи пикочни канали. Кегел упражненията много добре влияят и на мъжете. По-специално те имат силно въздействие върху мускула отговарящ за ерекцията и еякулацията – Bulbocavernosus. Той има основно 3 функции: изпълва пениса с кръв по време на секс, служи за изхвърляне на семенната течност по време на секс и изпразва пикочните пътища след уриниране.

Базови Кегел упражнения

Най-добрият метод да локализирате и разберете къде се намират вашите мускули на тазовото дъно е по време на уринирането да спрете умишлено урината, а именно точно тези мускули са тези, върху които трябва да поработите. Изпълнявайте следното: стиснете тези мускули за 5 секунди, а след това отпуснете. Повторете това между 10 и 20 пъти, 2 или 3 пъти дневно за оптимален резултат. Можете да опитате да прилагате това упражнение в различни позиции: в легнало положение с коленете нагоре, седнали на стол или прави.

Освен базовите Кегел упражнения

Най-вероятно няма да успеете да изпълните цяла серия от 10 повторения за Кегел упражнението, когато опитате за пръв път. Това е напълно нормално, просто продължавайте в същата последователност и правете колкото е възможно като се стараете да правите между 10 и 20 повторения до 3 пъти дневно. Много е важно да не задържате дъхът си, да стягате със стомаха, бедрата или бедрените мускули. Не забравяйте да почивате 5 секунди на всеки 5. Можете да засилите ефекта от упражнението като редувате бързи или по-бавни повторения между сериите.

Допълнителни ползи

Друг вариант на Кегел упражнение е да стиснете мускулите на ануса, като задържате около 5 до 10 секунди, докато дишате, а след това отпуснете всички мускули. Тазовите упражнения помагат още за:

 • Регулират уринирането;
 • Облекчаване и лекуване на еректилната дисфункция;
 • Подобряване на общото сексуално здраве;

За ползите от аеробните упражнения

Освен тазовите упражнения, проучвания от Италия и Етиопия сочат, че аеробните упражнения могат да подобрят и облекчат състоянията на ЕД. В основата на еректилната дисфункция много често стои проблема с притока на кръв към пениса. Затлъстяването, диабета, високият холестерол, съдово заболяване могат да повлияят на кръвообръщението и да доведе до ЕД. Ежедневното изпълняване на аеробни упражнения ще окажат благотворно влияние  върху цялостното здраве и проблемите с ерекцията. Дори най-обикновените разходки само 30 минути на ден, 3-4 пъти седмично ще окажат ефект върху сърдечно-съдовата ви активност и ЕД.

Еректилната дисфункция не трябва да вреди на вашият начин на живот

Третирането на ЕД чрез малкото синьо хапче, не е най-доброто решение на вашият проблем. В наши дни имаме на разположение куп други ефективни методи. Най-елементарните и полезни упражнения с които можете да започнете са Кегел упражненията. Можете да ги изпълнявате навсякъде, където и да сте. Проучвания сочат, че са достатъчни 21 дни ежедневно прилагане на определено действие за да се превърне в навик. Аеробни упражнения подобряват цялостната здравословна картина и сърдечно-съдовата система, която има пряко влияние върху способността ви за постигане и поддържане на здрава ерекция.

Когато медикаментозните методи не действат, идва ред на специално проектираната помпа за пенис, която се ползва за постигане на ерекция. Те имат компресионен пръстен, който се поставя върху пениса за да поддържа възбудената ерекция. Тези помпи са по-различни от обикновените пенис помпи при които се използват за временно лечение на импотентност или за увеличаване на дължината на пениса, но често използват и като средство за мастурбация. Един сериозен и краен метод е имплантирането на надуваеми или твърди импланти в пениса, чрез хирургична интервенция. Медикаментите носят голям риск от приапизъм. Всички тези методи се основават на простите принципи на механиката и хидравликата, но както всяко нещо имат своите недостатъци.

Лекарства, хранителни добавки, билки:

Фосфодиестераза тип 5 инхибитори – цикличните нуклеотидни фосфодиестерази представляват група от ензими, които катализират хидролизата на цикличните нуклеотиди цикличен AMP и цикличен GMP . Те съществуват в различни молекулни форми и са неравномерно разпределени по цялото тяло. Една от формите на фосфодиестераза се нарича PDE5. PDE5 инхибиторите: силденафил (Viagra) , варденафил (Levitra) и тадалафил (Cialis) са лекарства предписвани само с рецепта, които се приемат през устата.

Друга схема на лечение е инжекционен разтвор. Едно от следните лекарства се инжектира в пениса :  Папаверин , фентоламин или простагландин.

Протеза. Често, като последна мярка , ако другите лечения не са имали ефект, най-честата процедура е протезни импланти, която включва поставянето на изкуствени пръчки в пениса.

Проучвания

Генна терапия. Разработваната терапия, която ще позволи в дългосрочен план (седмици, дори месец) подпомагането на ерекцията. Метода включва инжектиране на генен трансфер, калциево-чувствителен калиев разтвор(hMaxi-K) директно в пениса.

Tx2-6. Проучване проведено в Медицинския колеж на Джорджия установява, че отровата на бразилския скитащ паяк съдържа токсин, наречен Tx2-6, който причинява ерекция. Учените смятат, че комбинирането на този токсин със съществуващите лекарства като Виагра може да доведе до ефективно и трайно лечение на еректилната дисфункция.

Последни публикации

seks-igrachkite

Секс играчките и как те повлияват на любовния ни живот?

Секс играчки: носят ли те допълнително удоволствие? Секс играчките са предпочитана добавка към любовната игра от много двойки. Популярността им значително се е повишила през последните години. Табуто при използване на вибратори и други приспособления за взаимно удоволствие, започна да пада и това се вече счита за нещо нормално.  Тяхното действие е да повишават физическото […]

Вижте повече
размерът на пениса

Има ли значение размерът на пениса?

Има ли значение размерът на члена? В свят пълен със скъпи и големи автомобили, огромни работни места, храна и всичко останало, е много трудно да не се размишлява дали по-голямото не е най-доброто. Мъжете са по-конкурентни, когато става въпрос за способността им да задоволяват жените, и за съжаление след години съревноваване все още всички мъже […]

Вижте повече
Какви секс играчки да използваме

Какви секс играчки да използваме в леглото

Като цяло секс играчките не са много популярни сред масата от двойки. За някои хора секс играчките са притеснителни, натоварващи и дори шокиращи. Истината е обаче, че те могат да разнообразят много сексуалния живот на една двойка. Какви са основните типове секс играчки, които можем да ползваме в леглото? Вибратори Вибраторът е определено най-популярната и […]

Вижте повече
Безплатна доставка при поръчки на обща стойност над 100 лв.! В останалите случаи доставката се изчислява според стандартните тарифи, вижте подробности ТУК. Използваме куриерска фирма Econt. Всички поръчки, направени до 11:00 в текущия работен ден се обработват и изпращат същия ден, останалите - следващия работен ден. За работни дни се броят дните от понеделник до петък, за почивни - събота и неделя и всички официални празници и обявени неработни дни.