Erekcia BG

Здрава и мощна ерекция!
Бърза и дискретна “стелт” доставка!
Код за 10% за всяка следваща поръчка!
Най-голямо разнообразие от секс артикули!

Приапизъм – причини, симптоми и лечение

Приапизъм - причини, симптоми и лечение

Какво е приапизъм?

Приапизмът е състояние, в което пенисът се намира в ерекция, която не изчезва с часове и носи много болка. Въпреки липсата на физически и психологически стимул, това състояние може да продължи с часове. Характерната за приапизма ерекция не е типична. При нея пенисът е твърд само в основата си, докато главичката и гъбестата част на уретрата не са.

Симптоми

Това състояние определено не е шега и при наличието на 4-5-6-часова ерекция, трябва да посетим незабавно квалифициран лекар. Това е така, защото  се получава по-малък приток на свежа кръв към половите тъкани. Последиците от това могат да са импотентност, еректилна дисфункция, та дори в по-тежките случаи – гангрена. Освен това думите тромбоза, исхемия и увреждане на кръвоносните съдове, може да ви се сторят доста познати.

Причини

Причините за този проблем могат да ви се сторят доста странни. Ако страдате от еректилна дисфункция и приемате медикаменти за това, които съдържат алпростадил и папаверин, то те може да са причините за дълготрайната болезнена ерекция. Другите основни причинители на проблема са отново лекарства от различни категории – антидепресанти за пример. Възможно е приaпизмът да се получи при прием на „испанска муха“, която е точно стимулатор на половото желание. При прием на алкохол и твърди наркотици, като хероина и кокаина, също можем да получим това състояние.

Лечение

От няколко години се работи в насоката с разкриването на различните причини на приапизма. Медицинският  университет в Тексас е насочил цяла група от учени, които да изследват болестта. Те са открили, че при липса или намалено количество на ADA, специален белтък, който разгражда аденозина, се появява приапизъм. Те са се нагърбили със задачата да открият лек посредством терапия, която се основава на ADA белтъка, който споменахме.

При наличието на спешен случай от този род, една от техниките, която се прилага е да се изтегли натрупалата се кръв. Тя е почти съсирена, тъй като там до нея не стига нужното количество кислород. Както споменахме, това води до усложнения, които увреждат тъканите, с няколко думи.

Любопитни факти и още нещо….

Друг любопитен факт за тази болест е, че тя може да бъде причинена от ухапване на паяк например. Черната вдовица и Бразилският странстващ паяк са видовете, които ще ви причинят много главоболия при ухапване.

И най-накрая ще успокоим всички мъже, че не само те страдат от подобно болестно състояние. Немалко жени се оказват в същото положение с проблеми, които са много подобни на гореописаните. Тяхното състояние, медицината е нарекла клиторизъм. При клиторизма, клиторът влиза в същото възбудено състояние за часове, а болката е не по-малка. При жените също не се наблюдава желание за секс. Хубавото при момичетата обаче е, че при тях не се случват толкова много усложнения от такъв тежък характер. Пак напомняме, че ако ви се случи нещо подобно, то е редно да посетите лекар, за да не стане голяма беля.

Последни публикации

seks-igrachkite

Секс играчките и как те повлияват на любовния ни живот?

Секс играчки: носят ли те допълнително удоволствие? Секс играчките са предпочитана добавка към любовната игра от много двойки. Популярността им значително се е повишила през последните години. Табуто при използване на вибратори и други приспособления за взаимно удоволствие, започна да пада и това се вече счита за нещо нормално.  Тяхното действие е да повишават физическото […]

Вижте повече
размерът на пениса

Има ли значение размерът на пениса?

Има ли значение размерът на члена? В свят пълен със скъпи и големи автомобили, огромни работни места, храна и всичко останало, е много трудно да не се размишлява дали по-голямото не е най-доброто. Мъжете са по-конкурентни, когато става въпрос за способността им да задоволяват жените, и за съжаление след години съревноваване все още всички мъже […]

Вижте повече
Какви секс играчки да използваме

Какви секс играчки да използваме в леглото

Като цяло секс играчките не са много популярни сред масата от двойки. За някои хора секс играчките са притеснителни, натоварващи и дори шокиращи. Истината е обаче, че те могат да разнообразят много сексуалния живот на една двойка. Какви са основните типове секс играчки, които можем да ползваме в леглото? Вибратори Вибраторът е определено най-популярната и […]

Вижте повече
Безплатна доставка при поръчки на обща стойност над 100 лв.! В останалите случаи доставката се изчислява според стандартните тарифи, вижте подробности ТУК. Използваме куриерска фирма Econt. Всички поръчки, направени до 11:00 в текущия работен ден се обработват и изпращат същия ден, останалите - следващия работен ден. За работни дни се броят дните от понеделник до петък, за почивни - събота и неделя и всички официални празници и обявени неработни дни.