Posted on

Предава ли се импотентността по наследствен път?

импотентност

От скоро много учени правят изследвания в областта на импотентността. Целта е да се даде отговор на това, дали импотентността се предава по наследство. При успех на тези проучвания, ефектът върху човечеството ще е огромен, защото импотентността при мъжете е много често срещан проблем.

При потвърждение на факта, че импотентността се предава генетично, то това ще даде начало на нови разработки. При евентуално наличие на импотентност при един мъж, то той ще може да заложи в себе си здрав полов ген и това да премахне вероятността от предаване на поколенията.

Предава ли се импотентността по наследствен път?

Наследственото предаване е характерно за не малко болести и това понякога е необратимо. Как един мъж може да е спокоен, ако в гените му е заложена импотентност. Най-лошото е, че над 70 процента от мъжете страдат от въпросната еректилна дисфункция. Те или не постигат ерекция или не могат да я задържат достатъчно по време на полово сношение.

Импотентността може да е причинена от много фактори като кръвно налягане, диабет, проблеми със сърцето и така нататък. Доста от тези болести се предават именно по наследство, това веднага прави препратка и към това дали еректилната дисфункция е наследствена.

Самата ерекция протича само, ако има нужен обем кръв, която да постъпи в пениса. Този процес сам по себе си бива регулиран от много неща. Количеството азотен оксид в кръвта, калции, калии и някои други молекули, може да повлияят на това. Всяко нещо, което нарушава един от тези фактори, нарушава и потентността. Това само по себе си не е задължително да е предадено на нас от баща ни, но ако импотентността се предава по генетичен път, то ние вече сме потенциални разпространители на лоши гени.

Доклади от близкото минало съобщават, че при 20% от мъжете, които страдат от диабет, имат и проблем с потентността. При синовете на изследваните мъже също нерядко се срещат понятията диабет и нарушена функция на сексуалността.

Популярно твърдение

Доста популярно е твърдението, че дисфункции от този род, не могат да бъдат предавани по наследство, тъй като няма открит ген, който да съдържа тази информация и да е отговорен за ерекцията. Това обаче не е категорично и доста учени до ден днешен се опитват да дадат категоричен отговор.

За съжаление отговор, който да задоволи любопитството ви по достоверен начин няма. Импотентността може би се предава по наследство, може би не. Проучванията тепърва ще продължават, а докато те ни дадат смислен отговор, можем да продължим да разчитаме на различните хранителни добавки, упражнения и програми за по-добра ерекция.