Публикувано на

Импотентност – причини, лечение и диагноза

импотентност

Импотентност

Проблемът с еректилната дисфункция (ED) е много сериозен и е познат на много хора по света. Според последните статистики, това засяга основно и българите, като близо 21% от мъжете между 20 и 30 години страдат от нея. Tози процент при мъжете над 50 години дори достига до шокиращите 50%. Имайте предвид, че поради затвореното и остаряло мислене на обществото ни тези цифри са далеч от реалните, защото много хора премълчават, крият или не признават проблема.

Като цяло, тя е проблем, а не заболяване и няма място за предразсъдъци. Това според повечето специалисти е на психическа основа. Разбира се има значение и това, дали имате проблем със сърцето, дали страдате от ендокринни и неврологични заболявания и най-вече от това какви храни ядете, това е физическото проявление на еректилната дисфункция или импотентността. И все пак основната причина за липса на сексуално желание си остава стресът, напрегнатото ни ежедневие, проблемите в работата и вкъщи, закъсняващите ни вноски за ипотека или поредния кредит, всичко това убива желанието за интимни ласки. Нямаме друг избор в такива моменти, освен да посегнем към сексуалните стимуланти – това не е вече тема табу и без значение възрастта, определено е по-добре да използваме хапчета за полова мощ, ако сме подложени на стрес, отколкото да приемем проблема за нещо нормално и да лишим половинката си от ласки, защото това гарантирано води бавно и сигурно до изневери, разводи и други проблеми, още проблеми и реална опасност да се изгубите в този омагьосан кръг.

Лечение

Много от хората, които имат проблем с нея залагат на традиционните народни лечения. Те пият различни билки, стремят се да живеят здравословно и да бъдат по-активни в леглото. Медикаментите, които наричаме секс стимуланти също са решение на този наболял проблем, но внимавайте особено при употребата на виагра. Те е ефикасна за мъже от всички възрасти. Дори вече има и виагра за жени, но прекомерната употреба носи своите рискове, така че е най-добре да се обърнете към специалист преди да приемате каквото и да било и никога да не предозирате секс хапчетата. Не се препоръчва и комбинацията им с алкохол или други опиати.

Най-често медицинска причина за еректилната дисфункция стават определени бетаблокери. Те блокират някой от нервите и също така са за стабилизиране на кръвното налягане, ускорен пулс, сърдечни смущения и други, което води до понижено либидо. При употребата на такива лекарства е почти задължително да ползвате и сексуални стимуланти. Ако решите да употребявате секс стимуланти, то доверете се на тези, които повече от 4 години се продават на българският пазар – VIGOUR 300 и Cialis.

Тютюнопушенето и алкохола също играят определяща роля при потентността, като това се наблюдава най-вече при пушачи, които консумират по 1 кутия на ден и пушат от поне 8 години. Работата под стрес също може да доведе до еректилна дисфункция. До този проблем могат да доведат и разминаванията във възрастовите граници (млад мъж със възрастна жена) или пък наднорменото тегло и затлъстяването. Повечето хормонални изменения при проблеми с наднорменото тегло, когато то е причинено от хормони са свързани най-вече с ниския тестостерон, което води до натрупване на мазнини при мъжете около корема, ханша, задните части, краката, лицето. Ниският тестостерон, обаче, е и основата на импотентността и при подобни проблеми е добре освен хапчета за секс, да обърнете внимание и на тестостероновите терапии с външно вкаран тестостерон.

Диагноза

Тя е загуба на сила в мъжкия пенис, непостоянна или недостатъчно твърда ерекция. Ако членът Ви не е твърд като камък, без значение размера, то вече имате проблем с Вашата половинка и трябва да му обърнете внимание. Mного мъже се притесняват да говорят за това и избягват подобни теми, но истината е, че решението е именно в разговорите и разрешаването на проблема. До голяма степен жените са тези, които трябва да обърнат внимание на мъжката импотентност. Те не трябва да ги упрекват и обвиняват, а да ги окуражават и да ги подкрепят в този труден момент.

Симптоми на импотентността

Симптомите на еректилната дисфункция са ясни – омекване на пениса, невъзможност или затруднения при извършване на половия акт. Специалистите са на мнение, че не са виновни само мъжките хормони (тестостерон), но и женските естрогени. Естрогените се съдържат и при мъжете, като 30 годишен мъж има повече такива хормони от 60 годишна жена, например.

Най-често тя започва след определен неуспешен полов акт. Мозъкът възприема провала и го възпроизвежда при сходна ситуация. Важно е да отбележим, че случаите, в които се появява импотентността са комбинирани между психически и физиологични проблеми и много рядко се дължат само на едното или другото. Препоръчително е, при подобен проблем да не се срамувате да говорите за това и да потърсите специалист. Но пък ако не можете да се преборите с гордостта, можете да намерите доста полезна информация в интернет и по-точно в нашият сайт, винаги може да получите и съвет от консултант как да постигнете мечтаната мощна ерекция и да решите своите проблеми.