Posted on

Импотентност – причини, лечение и диагноза

импотентност

Импотентност

Проблемът с еректилната дисфункция (ED) е много сериозен и е познат на много хора по света. Според последните статистики, това засяга основно и българите, като близо 21% от мъжете между 20 и 30 години страдат от нея. Tози процент при мъжете над 50 години дори достига до шокиращите 50%. Имайте предвид, че поради затвореното и остаряло мислене на обществото ни тези цифри са далеч от реалните, защото много хора премълчават, крият или не признават проблема.

Като цяло, тя е проблем, а не заболяване и няма място за предразсъдъци. Това според повечето специалисти е на психическа основа. Разбира се има значение и това, дали имате проблем със сърцето, дали страдате от ендокринни и неврологични заболявания и най-вече от това какви храни ядете, това е физическото проявление на еректилната дисфункция или импотентността. И все пак основната причина за липса на сексуално желание си остава стресът, напрегнатото ни ежедневие, проблемите в работата и вкъщи, закъсняващите ни вноски за ипотека или поредния кредит, всичко това убива желанието за интимни ласки. Нямаме друг избор в такива моменти, освен да посегнем към сексуалните стимуланти – това не е вече тема табу и без значение възрастта, определено е по-добре да използваме хапчета за полова мощ, ако сме подложени на стрес, отколкото да приемем проблема за нещо нормално и да лишим половинката си от ласки, защото това гарантирано води бавно и сигурно до изневери, разводи и други проблеми, още проблеми и реална опасност да се изгубите в този омагьосан кръг.

Лечение

Много от хората, които имат проблем с нея залагат на традиционните народни лечения. Те пият различни билки, стремят се да живеят здравословно и да бъдат по-активни в леглото. Медикаментите, които наричаме секс стимуланти също са решение на този наболял проблем, но внимавайте особено при употребата на виагра. Те е ефикасна за мъже от всички възрасти. Дори вече има и виагра за жени, но прекомерната употреба носи своите рискове, така че е най-добре да се обърнете към специалист преди да приемате каквото и да било. Важно никога да не предозирате секс хапчетата. Не се препоръчва и комбинацията им с алкохол или други опиати.

Най-често медицинска причина за еректилната дисфункция стават определени бетаблокери. Те блокират някой от нервите и също така са за стабилизиране на кръвното налягане, ускорен пулс, сърдечни смущения и други. Всичко това води до понижено либидо. При употребата на такива лекарства е почти задължително да ползвате и сексуални стимуланти. Ако решите да употребявате секс стимуланти, то доверете се на тези, които повече от 4 години се продават на българският пазар – VIGOUR 300 и Cialis.

Тютюнопушенето и алкохола също играят определяща роля при потентността. Като това се наблюдава най-вече при пушачи, които консумират по 1 кутия на ден и пушат от поне 8 години. Работата под стрес също може да доведе до еректилна дисфункция. До този проблем могат да доведат и разминаванията във възрастовите граници (млад мъж със възрастна жена) или пък наднорменото тегло и затлъстяването. Повечето хормонални изменения при проблеми с наднорменото тегло, когато то е причинено от хормони са свързани най-вече с ниския тестостерон. Това води до натрупване на мазнини при мъжете около корема, ханша, задните части, краката, лицето. Ниският тестостерон, обаче, е и основата на импотентността и при подобни проблеми е добре освен хапчета за секс, да обърнете внимание и на тестостероновите терапии с външно вкаран тестостерон.

Диагноза

Тя е загуба на сила в мъжкия пенис, непостоянна или недостатъчно твърда ерекция. Ако членът Ви не е твърд като камък, без значение размера, то вече имате проблем с Вашата половинка. Следва бързо да му обърнете внимание. Mного мъже се притесняват да говорят за това и избягват подобни теми. Но истината е, че решението е именно в разговорите и разрешаването на проблема. До голяма степен жените са тези, които трябва да обърнат внимание на мъжката импотентност. Те не трябва да ги упрекват и обвиняват, а да ги окуражават и да ги подкрепят в този труден момент.

Симптоми

Симптомите на еректилната дисфункция са ясни – омекване на пениса, невъзможност или затруднения при извършване на половия акт. Специалистите са на мнение, че не са виновни само мъжките хормони (тестостерон), но и женските естрогени. Естрогените се съдържат и при мъжете, като 30 годишен мъж има повече такива хормони от 60 годишна жена, например.

Най-често тя започва след определен неуспешен полов акт. Мозъкът възприема провала и го възпроизвежда при сходна ситуация. Важно е да отбележим, че случаите, в които се появява са комбинирани между психически и физиологични проблеми и много рядко се дължат само на едното или другото. Препоръчително е, при подобен проблем да не се срамувате да говорите за това. Може да потърсите специалист. Но пък ако не можете да се преборите с гордостта, можете да намерите доста полезна информация в интернет и по-точно в нашият сайт. Винаги може да получите и съвет от консултант как да постигнете мечтаната мощна ерекция и да решите своите проблеми.