Erekcia BG

Здрава и мощна ерекция!
Бърза и дискретна “стелт” доставка!
Код за 10% за всяка следваща поръчка!
Най-голямо разнообразие от секс артикули!

Андропауза – Причини, симптоми, лечение и диагноза

s extreme

Андропаузата може да се срещне още в интернет като мъжка менопауза или тестостеронов дефицит.

Факти за андропаузата

Тестостеронът е хормона отговорен за ниските тонове, мускулната маса, лицето, тялото и косата при мъжете. Когато мъжете остаряват нивото на тестостерон и производството на сперматозоиди в организма постепенно намалява. В резултат на това те изпитват физически и психологически симптоми. Това разбира се е част от естествения процес на стареене и е изчислено, че тестостеронът намалява с около 10%  на всеки 10 години след като мъжете преминат 30 годишна възраст.

Андропаузата е състояние, което е свързано с намаляващото ниво на тестостерон в мъжкото тяло. Много хора го сравняват с менопаузата, която настъпва при жените, но при мъжете андропаузата настъпва постепенно с годините, докато при жените тя е изведнъж. Приблизително при 30% от мъжете около 50-те ще се появят симптоми на андропауза, причинени от ниските нива на тестостерон. Човек, който има проблем с нивата на тестостерон, може да има редица други симптоми свързани със състоянието и ако не се третира навреме може да се отрази зле на здравословното му състояние. Например често се стига до остеопороза ако не се предприеме навременно лечение на андропаузата.

Причини за андропаузата

Намаляването на тестостерона е основен фактор при мъжете страдащи от андропауза. Въпреки това, когато мъжете остаряват те не губят само високото ниво на тестостерона в тялото си, но и друг хормон, наречен полов хормон свързващ глобулина( ПХСГ ), който стимулира производството на тестостерон. ПХСГ се свързва с част от тестостерона и циркулира в кръвта. Тестостеронът, който не е свързан с половия хормон се нарича бионаличен тестостерон, което означава, че е на разположение за използване в тялото.

Мъжете, които имат симптоми свързани с андропаузата, имат занижено количество бионаличен тестостерон в кръвта.

Симптоми и усложнения при андропауза

Въпреки, че при всеки човек може да протича индивидуално това състояние, то е важно да се отбележат най-често срещаните симптоми:

  • ниско либидо;
  • трудно получаване на ерекция и задържането й;
  • отпадналост;
  • депресия;
  • чести смени на настроението и раздразнителност;
  • загуба на мускулна маса;
  • повишаване на % телесни мазнини;
  • обливане от горещи вълни;

Усложненията свързани с андропауза са от сърдечно-съдов характер и остеопороза(чупливи кости).

Диагностициране на андропауза

Лекарят ще ви зададе въпроси, които да дадат информация дали вашите симптоми съвпадат с тези на хората с нисък тестостерон. След това чрез кръвен тест се проверява неговото ниво в организма.

Има и други състояния, които са обвързани с ниски нива на тестостерон(например: хипогонадизъм, диабет, високо кръвно налягане). Вашият лекар вероятно ще направи необходимите изследвания, за да изключи тези възможности преди да ви постави окончателната диагноза.

Важно е да се отбележи, че много от симптомите, свързани с андропауза също са нормална част от остаряването, и те не са обратими.

Последни публикации

seks-igrachkite

Секс играчките и как те повлияват на любовния ни живот?

Секс играчки: носят ли те допълнително удоволствие? Секс играчките са предпочитана добавка към любовната игра от много двойки. Популярността им значително се е повишила през последните години. Табуто при използване на вибратори и други приспособления за взаимно удоволствие, започна да пада и това се вече счита за нещо нормално.  Тяхното действие е да повишават физическото […]

Вижте повече
размерът на пениса

Има ли значение размерът на пениса?

Има ли значение размерът на члена? В свят пълен със скъпи и големи автомобили, огромни работни места, храна и всичко останало, е много трудно да не се размишлява дали по-голямото не е най-доброто. Мъжете са по-конкурентни, когато става въпрос за способността им да задоволяват жените, и за съжаление след години съревноваване все още всички мъже […]

Вижте повече
Какви секс играчки да използваме

Какви секс играчки да използваме в леглото

Като цяло секс играчките не са много популярни сред масата от двойки. За някои хора секс играчките са притеснителни, натоварващи и дори шокиращи. Истината е обаче, че те могат да разнообразят много сексуалния живот на една двойка. Какви са основните типове секс играчки, които можем да ползваме в леглото? Вибратори Вибраторът е определено най-популярната и […]

Вижте повече
Безплатна доставка при поръчки на обща стойност над 100 лв.! В останалите случаи доставката се изчислява според стандартните тарифи, вижте подробности ТУК. Използваме куриерска фирма Econt. Всички поръчки, направени до 11:00 в текущия работен ден се обработват и изпращат същия ден, останалите - следващия работен ден. За работни дни се броят дните от понеделник до петък, за почивни - събота и неделя и всички официални празници и обявени неработни дни.