Erekcia BG

Здрава и мощна ерекция!
Бърза и дискретна “стелт” доставка!
Код за 10% за всяка следваща поръчка!
Най-голямо разнообразие от секс артикули!

Вагинизъм – причини, симптоми, лечение, диагноза

super synergy 100/60 image 1

Вагинизмът е често срещано заболяване, което се наблюдава само при жените. И се характеризира със силни болки в областта на влагалището и невъзможност за извършване на полов акт. Вагинизмът се наблюдава предимно при жените на средна възраст, като около 10% от дамите страдат от този проблем. Но само 3-4% от тях търсят помощ от специалист.

Наблюдават се и леки форми на вагинизъм, при които жените могат да водят полов живот. Но с доста усилия и преглъщане на болката. При това заболяване вагината получава неконтролируеми спазми на мускулите на тазовото дъно. А това води до силни болки и е нужно да сте запознати със заболяването, за да можете да реагирате адекватно.

Причините за поява на вагинизъм се свеждат до 2

При първият вариант се наблюдава влагалищна сухота, която пък е в следствие на възпаления във вулвата и влагалището. Възможно е и девствената ципа да е твърде плътна, което също може да доведе до вагинизъм.

Втората причина е по-често срещана и тя се базира чисто и просто на психологическа основа. Тежки преживявания в миналото и силни стресови ситуации, също може да доведат до вагинизъм, като неприятните сексуални изживявания и силови преживявания, не са изключени.

Разбира се, жените, които са били изнасилвани най-често страдат от това болезнено заболяване. Но често и грубото държание към самата жена, както и унижението, може да доведат до нежелание за секс и съответно тежък вагинизъм. Битовите проблеми също са сред основните причини, а също така и родителското отношение.

Симптоми

Симптомите се изразяват в болка при половия акт. Както и трудно проникване във влагалището. Дори и при сексуална игра. Отново влагалището не може да се отпусне и овлажни, като много често жените изпитват толкова силна болка, че се отказват да правят секс.

Другият често срещан симптом е липсата на удоволствие от самият полов контакт и когато жената не може да изпита оргазъм. Сигурно се питате, как може да разберете дали страдате от вагинизъм. Като е най-добре първоначално да обърнете внимание на симптомите и ако изпитвате дори най-малко съмнение, да се консултирате с гинеколог. Не трябва да криете проблемите си. Тъй като спестяването на информация ще повлияе негативно на лекуващият и няма да могат да ви поставят точна диагноза. Много често е възможно да има и други проблеми, като киста, възпаления и други.

Не може да се каже, че вагинизмът е физическа болест, но така или иначе той трябва да бъде лекуван и то правилно. Трябва да бъдете подготвени за дълга и сложна терапия, изпълнена с много упражнения, които могат да се извършват както самостоятелно, така и с помощта на половинката ви.

Лечение

Не си мислете, че лечението ще бъде леко – трябва да сте подготвени за много лишения, търпение и полагане на усилия, ако искате да се преборите с вагинизма. Ако проблема е на психическа основа е важно дамата да преодолее стреса и да мисли позитивно, за да се излекува. Важно е също така да отбележим, че намесата само на гинеколог може да не помогне, като често се налага да се консултирате и с психолог, и със сексолог.

В никакъв случай не подценявайте този проблем, а вземете мерки преди да е станало късно, тъй като после ще имате по-малко проблеми.

Повече продукти за мъже и жени вижте на erekciabg.com

Последни публикации

seks-igrachkite

Секс играчките и как те повлияват на любовния ни живот?

Секс играчки: носят ли те допълнително удоволствие? Секс играчките са предпочитана добавка към любовната игра от много двойки. Популярността им значително се е повишила през последните години. Табуто при използване на вибратори и други приспособления за взаимно удоволствие, започна да пада и това се вече счита за нещо нормално.  Тяхното действие е да повишават физическото […]

Вижте повече
размерът на пениса

Има ли значение размерът на пениса?

Има ли значение размерът на члена? В свят пълен със скъпи и големи автомобили, огромни работни места, храна и всичко останало, е много трудно да не се размишлява дали по-голямото не е най-доброто. Мъжете са по-конкурентни, когато става въпрос за способността им да задоволяват жените, и за съжаление след години съревноваване все още всички мъже […]

Вижте повече
Какви секс играчки да използваме

Какви секс играчки да използваме в леглото

Като цяло секс играчките не са много популярни сред масата от двойки. За някои хора секс играчките са притеснителни, натоварващи и дори шокиращи. Истината е обаче, че те могат да разнообразят много сексуалния живот на една двойка. Какви са основните типове секс играчки, които можем да ползваме в леглото? Вибратори Вибраторът е определено най-популярната и […]

Вижте повече
Безплатна доставка при поръчки на обща стойност над 100 лв.! В останалите случаи доставката се изчислява според стандартните тарифи, вижте подробности ТУК. Използваме куриерска фирма Econt. Всички поръчки, направени до 11:00 в текущия работен ден се обработват и изпращат същия ден, останалите - следващия работен ден. За работни дни се броят дните от понеделник до петък, за почивни - събота и неделя и всички официални празници и обявени неработни дни.