Posted on Напиши коментар

Секс играчките и как те повлияват на любовния ни живот?

секс играчки

Секс играчки: носят ли те допълнително удоволствие?

Секс играчките са предпочитана добавка към любовната игра от много двойки.

Популярността им значително се е повишила през последните години. Табуто при използване на вибратори и други приспособления за взаимно удоволствие, започна да пада и това се вече счита за нещо нормално.  Тяхното действие е да повишават физическото удоволствие и изпитваната наслада от самия акт. Дали играчките доставят еднакво удоволствие на двамата партньори и еднакво ли ги възприемат те?

Провеждат се проучвания от специалисти, как се повлиява използването на вибратор от хетеросексуалните мъже в САЩ.  Интересен е фактът, че хетеросексуалните мъже, които са използвали секс играчки с партньорките си, са докладвали за по-ниски нива на сексуално удовлетворение от мъжете, които никога не са използвали секс играчка със своите партньорки. Изследователите не могат да дадат конкретно обяснение защо това е така. Но като се има предвид, че повечето хетеросексуални мъже, които са използвали вибратори с партньор, са заявили, че правят това, за да увеличат удоволствието на партньора си (за разлика от техните собствени). Възможно е сексуалното удовлетворение на тези мъже да остане непроменено от въвеждането на вибратор и дори да е по-ниско.

Някои хетеросексуални мъже, споделят че започват да използват вибратор по желание на тяхната партньорка или за да разнообразят сексуалният си живот.

Но има и такива, които споделят, че усещат невъзможност да задоволят своята половинка и по тази причина прибягват до тази опция.

 Съществува и убеждението, че „използването на секс играчка означава, че вашият партньор не е достатъчно добър любовник.  Това е едно от най-често срещаните заблуди, които хората имат за секс играчките“, казва лицензиран брачен и семеен терапевт. Среща се и схващането че „Един партньор може да се страхува, че използването на секс играчка от другия партньор ще го замени или, че те ще станат прекалено зависими от тях за да достигнат до възбуда и / или оргазъм.“

Това съвсем не означава, че всеки който използва играчки, рискува своите отношения.

Освен това изследванията сочат, че мъже използвали вибратор за партньорката и за себе си, са с повишени нива на сексуално желание. Освен това изпитват по-силни оргазми и са по-малко рискови по отношение на еректилната дисфункция. Сравнението е на база мъжете които не използват вибратор или използват рядко.

Мъжете които се категоризират като гей или бисексуални, са по-честите потребители на вибраторите.  При жените, 53% от хетеросексуалните споделят, че са използвали секс-играчки. 86% от бисексуалните жени са използвали вибратор и споделят, че са изпитали огромен прилив на удоволствие.

Обобщението е, че  двойките, които са склонни да търсят нови начини за взаимно удоволствие – включително изпробване на една или повече секс играчки – са склонни да се справят по-добре с оглед на запазването на страстта в дългосрочен план. Статистиката сочи, че двойките които са удовлетворени от интимните си отношения, са склонни да споделят, че използват секс играчки и да разнообразяват интимният си живот.

До какво могат да ни доведат нови секс играчки?

Дали играчките ще доведат до удовлетворение или до конфликт, това зависи от отношенията и комуникацията между партньорите. Колкото по-открити отношения имат, толкова комуникацията в леглото и извън него е толкова по-добра. Усещането, че играчката може да замени мъжа в леглото, може да не бъде допуснато, ако отношенията са чести и открити. Съответно нежеланието да бъде използвана такава играчка, също трябва да бъде отбелязано, за да не се получава подтискане и недоволство.

Струва ли си инвестицията?

Изследовател сексолог вярва, че включването на играчки може да засили връзката и сексуалното удовлетворение на всеки. Важно е обаче той да е отворен и уважаващ своите собствени и на партньора наклонности и граници. „Ако има чувство за откритост и комуникация без упреци, повечето хора могат да се научат да включват нови аспекти в стандартните си забавления. Това е по-доброто решение, отколкото да бъдат пасивни. Говоренето може да бъде полезно за разсейване на митовете и да бъде нов начин за възприемане на играчките. А образованието винаги помага. Например, фактът, че повечето жени не могат да достигнат до оргазъм вагинално, трябва да бъде достатъчен, за да се инвестира в секс играчка.

За още по-голямо удоволствие добавете и страхотен секс стимулант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *