Posted on

Преждевременната еякулация – въпроси и отговори

Какво е преждевременна еякулация?

За преждевременна еякулация говорим, когато мъжът еякулира прекалено бързо. „Бързо” означава, че семеизпразването е настъпило преди единият или другият от партньорите да са го пожелали, а често и преди самото вагинално проникване.

Какви са причините за този проблем?

Причините могат да бъдат както биологични, така и психологически. Някои от тях са повишената чувствителност на пениса, стресът, тревожността, тютюнопушенето и други. Преждевременната еякулация не се влияе от възрастта на мъжа.

Болест ли е преждевременната еякулация?

Тя нито е болест, нито някакъв недъг. Щом един мъж има ерекция, еякулира, изпитва оргазъм и може остави поколение, значи всичко функционира нормално. Проблем са последствията от преждевременната еякулация – недостатъчно удовлетворение от сексуалния контакт както за мъжа, така и за неговата партньорка. Мъжът понижава своето „сексуално” самочувствие, което може да доведе до ограничаване на сексуалната активност, страх от провал и чувство за вина.

Наследствена ли е?

Все още не няма данни и проучвания, които да от потвърдят или да опровергаят тази хипотеза.

Съществуват ли медикаменти, чрез които този проблем може да се лекува?

Да, такива медикаменти съществуват и намират широко приложение в тази област. В повечето случаи те са достатъчно ефективни по отношение на издръжливостта по време на секс и спомагат придобиването на чувство за увереност и сигурност. Тези продукти улесняват и получаването на повторна ерекция, което води съответно и до втори полов акт.

Може ли да се реши с помощта на обрязването?

Много време хората са смятали, че е така, но всъщност не е. Причината за тази заблуда е, че хората са вярвали, че по този начин може да се намали чувствителността на главичката на пениса, което от своя страна да доведе до забавяне на еякулацията. Истината, че проблем с преждевременната еякулация имат колкото обрязани мъже, толкова и необрязани.

Какви хитринки могат да се използват, за да се забави еякулацията?

Мисленето за нещо друго е добър начин да се намали сексуалната възбуда, което би забавило еякулацията. Липсата на възбуда обаче, влияе върху ерекцията и тя може да се изгуби. При по-младите може да помогне мастурбирането, особено след еякулация и преди втория акт. Важен факт е, че на мъжа му трябват между 5 и 30 минути (при 20-годишните) ми с възрастта се увеличава. Понякога за получаването на нова ерекция са необходими 2-3 часа.

Една жена би ли продължила връзката си с мъж, страдащ от този проблем?

Разбира се! Първо – това не е проблем, който няма своето решение. Второ – нека не забравяме, че не избираме партньора си само според сексуалното му представяне. Подкрепата на любимия човек винаги оказва положителен ефект при борбата с преждевременната еякулация.