Erekcia BG

Здрава и мощна ерекция!
Бърза и дискретна “стелт” доставка!
Код за 10% за всяка следваща поръчка!
Най-голямо разнообразие от секс артикули!

Как може да се увеличи плодовитостта при мъжете

Как може да се увеличи плодовитостта при мъжете

Не винаги спермата е с добро качество, а здравето й зависи от начина на живот на един мъж. Как да увеличите плодовитостта си?

Взимайки решение с партньорката ви да работите по въпроса за бебе, значи идва ред и на това да помислите за здравето на вашата сперма. Ето кои фактори влияят на мъжката плодовитост:

Какво вреди на здравето на спермата?

Количеството, качеството и подвижността са факторите, от които зависи здравето на спермата.

 • Количество – За да сте плодовити, съдържанието на сперматозоиди при единична еякулация трябва да бъде над 15млн. на милилитър семенна течност.
 • Качество – Сперматозоидите трябва да бъдат с нормална форма – дълга опашка и овална глава. Те заедно работят за неговото придвижване. Способностите за оплождане ще са по-големи, ако сперматозоидите с нормална форма са повече.
 • Подвижност – Достигането и оплождането на яйцеклетката се получава, когато сперматозоидът може да се движи, когато „преплува” през шийката на матката и фалопиевите тръби. Способността за оплождане е факт, когато 40% от сперматозоидите са подвижни.

По какъв начин се произвежда здрава сперма?

 • Практикуване на безопасен секс – Причина за безплодието на много мъже и жени са полово предавани инфекции като гонорея и хламидия. Може да се предпазите като ограничите броя на сексуалните си партньори и всеки път използвате презервативи при секс. Друг начин да предпазите себе си е да поддържате моногамна връзка с жена, която не е заразена.
 • Здравословно хранене – Здравето на спермата може да се повиши, ако приемате много и плодове и зеленчуци, които са богати на антиоксиданти.
 • Поддържане на нормално тегло – Затлъстяването оказва негативно влияние върху качеството на спермата, намалява подвижността и броя на сперматозоидите.
 • Контрол над стреса – Стресът може да намали хормоните, които са необходими за производството на сперма, както и да намали сексуалната функция.
 • Повече движение – Препоръчително е физическата активност в ежедневието да е повече.

Кои са външните фактори, които оказват негативно влияние върху спермата?

 • Поддържане на нормална температура – Производството на сперма може да бъде възпрепятствано от повишена температура на скротума. Добре е да не носите стегнато бельо, за да предпазите плодовитостта си. Избягвайте и горещите душове.
 • Без тютюнопушене – Тютюнопушенето намалява броя на сперматозоидите, освен това намалява тяхната подвижност и уврежда формата им.
 • Ограничена консумация на алкохол – Прекомерната употреба на алкохол води до намаляване на качеството и броя на сперматозоидите.
 • Без наркотици – Те оказват същия неблагоприятен ефект върху плодовитостта, също както цигарите.
 • Да се избягва употребата на лубриканти по време на секс – Те намаляват подвижността на сперматозоидите. Има и такива лубриканти, които са предназначени за секс, целящ забременяване.
 • Внимание при приема на медикаменти – Проблеми с плодовитостта могат да настъпят при употреба на анаболни стероиди, антиандрогени, трициклични антидепресанти, калциеви канали и други медикаменти. Постоянно безплодие може да бъде причинено от препарати за лъчетерапия и химиотерапия. При подобно лечение може да се посъветвате с лекар за възможността да замразите спермата си преди лечението.
 • Внимание по отношение на токсините – Количеството и качеството на спермата могат да бъдат засегнати от излагане на пестициди или различни други химикали. Избягвайте пряк контакт на кожата с химикалите.

Има ли значение възрастта за здравето на спермата?

Броят на здравите сперматозоиди може да намалее след 50-тата година, а това намалява и мъжката плодовитост. Според различни проучвания, жените са застрашени от спонтанен аборт, ако са забременели от мъже в напреднала възраст. В тези случаи съществува и риск новороденото да е с шизофрения или аутизъм.

Кога трябва да се потърси специализирана помощ?

Здравословният начин на живот може да повиши вашата плодовитост. Ако  в продължение на година правите секс без предпазни средства и партньорката ви не забременее, тогава се консултирайте с вашия лекар за изследване на семенната течност. Може да ви се предпише лечение, както и на вашата партньорка от специалистите по безплодие при мъжете, така че да постигнете желания резултат.

Разгледай и на erekciabg.com и намери своя помощник.

Последни публикации

seks-igrachkite

Секс играчките и как те повлияват на любовния ни живот?

Секс играчки: носят ли те допълнително удоволствие? Секс играчките са предпочитана добавка към любовната игра от много двойки. Популярността им значително се е повишила през последните години. Табуто при използване на вибратори и други приспособления за взаимно удоволствие, започна да пада и това се вече счита за нещо нормално.  Тяхното действие е да повишават физическото […]

Вижте повече
размерът на пениса

Има ли значение размерът на пениса?

Има ли значение размерът на члена? В свят пълен със скъпи и големи автомобили, огромни работни места, храна и всичко останало, е много трудно да не се размишлява дали по-голямото не е най-доброто. Мъжете са по-конкурентни, когато става въпрос за способността им да задоволяват жените, и за съжаление след години съревноваване все още всички мъже […]

Вижте повече
Какви секс играчки да използваме

Какви секс играчки да използваме в леглото

Като цяло секс играчките не са много популярни сред масата от двойки. За някои хора секс играчките са притеснителни, натоварващи и дори шокиращи. Истината е обаче, че те могат да разнообразят много сексуалния живот на една двойка. Какви са основните типове секс играчки, които можем да ползваме в леглото? Вибратори Вибраторът е определено най-популярната и […]

Вижте повече
Безплатна доставка при поръчки на обща стойност над 100 лв.! В останалите случаи доставката се изчислява според стандартните тарифи, вижте подробности ТУК. Използваме куриерска фирма Econt. Всички поръчки, направени до 11:00 в текущия работен ден се обработват и изпращат същия ден, останалите - следващия работен ден. За работни дни се броят дните от понеделник до петък, за почивни - събота и неделя и всички официални празници и обявени неработни дни.