Posted on

Болести на половата система при мъжете

болести на половата система при мъжете

Болести на половата система при мъжете

Хепатит B е болест, която се хваща от вирус със същото име. Предава се по кръвен път. Разновидностите му са преносителен хепатит – при него не сте заразени, а само пренасяте вируса. Другите два вида са остър хепатит и хроничен хепатит.Това е сериозно заболяване, което може да ви донесе рак на черния дроб или цироза на черния дроб. На лице е ваксина.

Генитален херпес е друга болест, която също се причинява от вирус. Той е Herpes simplex от втори тип. Предаването става чрез полов контакт със заразен или чрез допир със заразен предмет. Тук също може да сте преносител без да се заразите. Симптомите са като при грип плюс подуване на лимфните възли на слабините. Около гениталиите се появява гроздче от мехурчета, които се превръщат в язвички. Когато язвите зараснат има коричка между 4 до 15 дни. Течността на язвичките е силно заразна.

Трихомониазата е повече женска болест, но се явява при мъжете като инфекция на простатната жлеза. Симптомите понякога липсват, но може да се усети болка при полов акт. Винаги се лекуват и двата партньора, независимо, че само единият е болен.

Заразен молуск, наричаме често срещано заболяване, което засяга спортисти, деца, хомосексуалисти,масажисти и т.н. Заразата се предава по контактно-битов път, чрез различни предмети. Инкубацията е между 2 седмици и 50 дни. Появяват се възлови обриви по кожата. При децата са по лицето, а при по-големите по гениталиите. Това са гладки подутини с големина до половин сантиметър. В центъра си имат бяла течност и не са болезнени. С времето се разпространяват. Допир с вода се прави само под душа – никакви басейни и вани. При болните от СПИН подутините са по-големи и по-разпространени. Лечението е от дерматолог.

Кандидоза при мъжете

Тя се изявява главно по гениталиите и е инфекция, която често се среща при жените. Три четвърти от възрастните жени страдат поне по един път от нея. В сравнение с тях, при мъжете е рядко срещана. Тя е гъбична инфекция причинена от Кандида. Тя удря главичката на пениса и кожата му в някои случаи. Гениталиите също са обект на кандида. Освен това тря може да се срещне в други области на кожата и мукусната мембрана. Например може да се развие в устата.

Рисковата група са мъже, които употребяват антибиотици, стероиди, имуноблокери, диабетици, хора с лоша хигиена, както и хора, които прекаляват с почистващо препарати. Не трябва да се прави полов контакт със заразена жена, дори с презерватив. Пак е възможна заразата. Тя първо трябва да се излекува. Мъжете получават сърбящи обриви при кандида. Другите симптоми са червена кожа, раздразнение, сърбеж около главичката, подуване, болка при секс и уриниране, отделяне на бучки под кожата.

Приемат се орални и локални противогъбични вещества. Добрата хигиена е ключът към предпазването и лечението на инфекцията. Тя се среща често в топлите страни.

Не забравяйте за безопасния секс. За по-голямо удоволствие посетете erekciabg.com