Erekcia BG

Здрава и мощна ерекция!
Бърза и дискретна “стелт” доставка!
Код за 10% за всяка следваща поръчка!
Най-голямо разнообразие от секс артикули!

10 мита за еректилната дисфункция

10 мита за еректилната дисфункция

10 мита за еректилната дисфункция! Независимо от това, че сте на 20 или на 70, еректилната дисфункция може да ви стресира сякаш сексуалният живот за вас е приключил. Това е мит и е само един от многото, които могат да се прочетат в интернет по тази така деликатна за мъжете тема.

Ето и нашите 10 мита за еректилната дисфункция по-долу:

1. Еректилната дисфункция е нещо, което сполетява само възрастни мъже

Еректилната дисфункция, може да бъде налична по-често при по-възрастни мъже, но разбира се, за съжаление се появява и при по-млади. Развиването на ЕД не значи непременно, че вие остарявате, в действителност има куп причини. ЕД може да бъде причинена от:

  • Прекомерна употреба на алкохол
  • Употреба на наркотици
  • Наднормено тегло
  • Стрес
  • Тютюнопушене

Но най-добрата новина е, че често когато се променят вредните навиците и ЕД отшумява.

2. Неполучаване на ерекция означава липса на възбуда и интерес към партньора

Едно много погрешно схващане е, когато говорим за ЕД и „не му става“ то обезателно той няма чувства или желание за секс партньорката. Много хора страдащи от еректилна дисфункция казват, че те се чувстват изключително възбудени, но проблема е в техният пенис, а не в желанието. Нервните сигнали към мозъка от своя страна могат да блокират притока на кръв и нивата на тестостерон да станат небалансирани.

3. Винаги всичко е в ума (психиката) на мъжа при еректилната дисфункция

За голяма част от случаите на импотентност между 1960-те и 1970-те години се е считало, че мъжете имат психически проблем, но през последните 10 години гледната точка се промени на 180 градуса и при повечето случаи се оказва, че има поне 1 сериозен здравословен проблем. Разбира се, не е редно да ви караме да вярвате, че няма ЕД причинена от психическо разтройство, но обикновено ЕД причинена от мислите в главата, често започва с ЕД причинена от физически проблем, а след това колелото се завърта в порочен кръг. Така, че това е един много голям мит, че ВИНАГИ всичко е в главата на мъжа страдащ от ЕД. 10 мита за еректилната дисфункция.

4. Еректилната дисфункция засяга само мъже

Психологическият ефект на страдащите от ЕД често се изучава, но и въздействието на ЕД върху партньорките отскоро също бива изследван и проучван. Много често не само мъжете са с голямо желание за секс, често и жените изгарят от желание да го правят и когато има налична еректилна дисфункция при мъжа нещата могат да бъдат разочароващи и за двете страни. Вместо да се игнорира проблема, поговорете и намерете изход от него заедно.

5. Не си струва да се ходи на лекар или специалист при проблеми с ерекцията(ЕД)

ЕД е често срещан проблем при по-възрастните мъже, но това не означава, че не трябва да се посети лекар. Понякога се оказва, че проблема се крие в някой вреден навик или физическо заболяване в начален стадий, заради това е добре да бъде проверено от специалист. Най-малкото, което може да направи лекаря е да ви даде насока как да решите проблема си или да промените начина си на живот към по-добро.

6. Лекарствата са ефективни при лечение на еректилна дисфункция

Пълно е с лекарства, които са чудотворни при всяка болест, ЕД не прави изключение. Някои медикаменти обикновено не лекуват първоизточника, а симптомите, което само по себе си е неефикасно и не препоръчваме този метод. Винаги е важно да се търси първоизточника на проблема и да се лекува той.

7. Ниското ниво на тестостерон е виновно за ЕД(импотентността)

Макар да е вярно, че липсата или заниженото ниво на тестостерон в тялото може да бъде фактор. Това не е единствената причина. Ерекцията е пряко зависима от сигналите, които изпраща мозъка. Така, че ако има проблем с нервната система, то тези сигнали са изминали пътя си ефективно до пениса и крайният резултат е нежелан. По същият начин, ако кръвта е възпрепятствана да навлезе в пениса, ерекцията е немислимо да се получи. В някои случаи отново стигаме до психическия проблем, вместо физическият.

8. Диагностицирането на еректилната дисфункция отнема прекалено много време

Първоначалната диагноза на ЕД обикновено изисква само кратка беседа с вашият лекар относно симптомите, сексуалния ви живот, преглед на пениса за да се установи дали причината не е анатомична. Всякакви по-нататъчни тестове само спомагат да се определи причината.

9. Прекаленото маструбиране(самозадоволяване) води до еректилна дисфункция

Въпреки, че често се спекулира с това, прекомерната маструбация никога не е била свързвана с повишен риск от ЕД. Важно е да се отбележи, че прекаленото гледане на порно може да има ефект върху психиката и желанието на мъжа към партньорката. Ако гледането на порно започне да вреди, е достатъчно да се намали гледането му и да се ограничат маструбациите, от там много скоро би следвало да се възвърне старият сексуален живот.

10. Виаграта е единственият лек срещу импотентността(еректилната дисфункция)

Виаграта е един от най-популярните медикаменти за лечение на ЕД, но това не означава, че е единственият такъв. Ако класическият медикамент Виагра не ви действа или не можете да го приемате поради ред други причини, то можете да опитате ВИГОР 300 или МаксМЕН 4. Те често са съвместими с някои здравословни състояния и приема им може да бъде по-продължителен.

Въпреки митовете, еректилната дисфункция не е нещо толкова страшно – в действителност често тя е лечима. Само защото е често срещано състояние, не означава, че трябва да избягвате консултация със специалист в областта на сексуалното здраве. Не се притеснявайте да говорите за проблема си, само така той ще бъде решен.

Последни публикации

seks-igrachkite

Секс играчките и как те повлияват на любовния ни живот?

Секс играчки: носят ли те допълнително удоволствие? Секс играчките са предпочитана добавка към любовната игра от много двойки. Популярността им значително се е повишила през последните години. Табуто при използване на вибратори и други приспособления за взаимно удоволствие, започна да пада и това се вече счита за нещо нормално.  Тяхното действие е да повишават физическото […]

Вижте повече
размерът на пениса

Има ли значение размерът на пениса?

Има ли значение размерът на члена? В свят пълен със скъпи и големи автомобили, огромни работни места, храна и всичко останало, е много трудно да не се размишлява дали по-голямото не е най-доброто. Мъжете са по-конкурентни, когато става въпрос за способността им да задоволяват жените, и за съжаление след години съревноваване все още всички мъже […]

Вижте повече
Какви секс играчки да използваме

Какви секс играчки да използваме в леглото

Като цяло секс играчките не са много популярни сред масата от двойки. За някои хора секс играчките са притеснителни, натоварващи и дори шокиращи. Истината е обаче, че те могат да разнообразят много сексуалния живот на една двойка. Какви са основните типове секс играчки, които можем да ползваме в леглото? Вибратори Вибраторът е определено най-популярната и […]

Вижте повече
Безплатна доставка при поръчки на обща стойност над 100 лв.! В останалите случаи доставката се изчислява според стандартните тарифи, вижте подробности ТУК. Използваме куриерска фирма Econt. Всички поръчки, направени до 11:00 в текущия работен ден се обработват и изпращат същия ден, останалите - следващия работен ден. За работни дни се броят дните от понеделник до петък, за почивни - събота и неделя и всички официални празници и обявени неработни дни.