Posted on Напиши коментар

10 любопитни факта за секса

любопитни факти за секса

1. Средната дължина на пениса е между 12.7 см и 14.5 см в еректирало състояние

Това е доста под това, което може да се види в една порно продукция, но истината е такава, че повечето мъже имат пениси с размер около 14-15 см. Информацията е публикувана от Националната Академия по Хирургия в Париж, Франция.

2. Женският оргазъм продължава почти 4 пъти по-дълго от този при мъжете

От тази гледна точка, жените, са облагодетелствани повече. Средната продължителност на мъжкият оргазъм трае 6 секунди, докато при жените той е около 20 секунди.

3. Женската вагина може да се уголеми до 2 пъти

Средната широчина на влагалището е от 7.5 до 10 см, но по време на сексуален акт или възбуда, то може да се разшири до 200 % от нормалният си размер. Тогава разбира се, всички размери са добре дошли 🙂

4. 2/3 от жените признават, че инсценират оргазъм по време на половият акт

Това е самата истина, почти две/трети от всички жени го правят. Ние разбира се ви съветваме да спрете да го правите, защото така партньора ви ще си мисли, че наистина ви доставя удоволствие.

5. Ваксината против HPV не прави жените по-разкрепостени

Когато се имунизират жените с ваксина срещу HPV и неговите разновидности, които причиняват рак на маточната шийка и генитални брадавици се говори, че се увеличава желанието за секс, но разбира се това не е така. Информацията оборваща това беше публикувана в списание „Pediatrics“. С ваксина или без – сексуалната активност оставала една и съща.

6. Кондомите са с 97 % ефективност против забременяване

Ако се използват правилно те ви предоставят 97 процентова защита от нежелана бременност. Други методи, които са по-ефективни от тях са противозачатъчни хапчета(99%), спирала(99%), импланти(почти 100%) и хормонални инжекции(почти 100%). Но за разлика от другите методи, презервативите предпазват от болести предавани по полов път. Жените, които са правили секс с презерватив са с 70 % по-малка вероятност от това да хванат венерическа болест.

7. Използването на противозачатъчни влияе върху сексуалният живот

Жените употребяващи хормонални таблетки, импланти или спирала, често изпитват по-малко удоволствие от половият акт. Скорошно проучване твърди точно това, че жените използващи хормонални контрацептиви изпитвали по-малко възбуденост, по-малко оргазми, по-трудно се овлажнявали, по-малко удоволствие и по-рядко им се правело секс. Ако и вие имате подобен проблем, то опитайте с лубрикант и използвайте по-малко противозачатъчни.

8. Жените имат средно по четири сексуални партньора през живота си, спрямо мъжете, които са с около 7

Въпреки тази статистика, ние сме длъжни да отбележим, че често жените са склонни да смекчат тази бройка и да излъжат, докато мъжете да преувеличат с нея. Освен това дефинициите за секс са различни за различните хора.

9. През летните месеци жените искат повече секс

Жените имат по-добро обоняние, което ги прави по-добре запознати със заобикалящия ни свят – аромата на лято. Изследователите обясняват това желание, че когато един мъж е привлечен от една жена той отделя химикали през потните си жлези. И въпреки, че жената може да е наясно с това, че е желана, мозъкът й усеща миризмата отделена през потните жлези на мъжа.

10. Сексолозите казват, че адекватната продължителност на половият акт е от 3 до 7 минути

Вашите полови актове са по-кратки ? Не се притеснявайте. От три до седем минути е адекватната продължителност, която препоръчват сексуалните терапевти. Все пак идеалната продължителност е около 12-13 минути. Всички знаем, че добрият секс не е само в пениса или влагалището, той е съвкупност от орален секс, мануална стимулация и куп други.

За незабравим секс вижте нашите секс стимуланти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *