Техники и упражнения за лечение на Еректилна Дисфункция (ЕД)

Основно за Еректилната Дисфункция

1 упражнения за лечение на еректилна дисфункция

Разочароващ и малко известен факт, но еректилната дисфункция е често срещан проблем при мъжете, като често е изключително трудно да бъде открита причината за нея. ЕД е много вероятно да бъде причинена от физически заболявания като сърдечно-съдови проблеми, диабет, наднормено тегло, ниски нива на тестостерон или пък психическо разтройство, хормонален дисбаланс и трайни увреждания на нервната система.

Лечението на еректилната дисфункция с виагра не е единствената ви възможност. Проучване от Западният Университет, Великобритания установи, че при изпълнението на тазови физически упражнения при 40 % от хората се е възвърнала еректилната функция до нормалното си състояние, а при 33.5 % осезаемо се е подобрила ерекцията.

Видове упражнения за лечение на Еректилна Дисфункция

2 тазови упражнения за лечение на еректилна дисфункция

Сигурно си зададохте въпроса какви са упражненията за които споменахме по-горе? Тазовите упражнения заздравяват таза и са по-известни като Кегел упражнения. Често жените изпълняват тези упражнения след раждането за да си възвърнат мускулният тонус в тази област. Упражненията от този тип ще ви спомогнат за по-добре функциониращи пикочни канали.

Кегел упражненията много добре влияят и на мъжете. По-специално те имат силно въздействие върху мускула отговарящ за ерекцията и еякулацията – Bulbocavernosus. Той има основно 3 функции: изпълва пениса с кръв по време на секс, служи за изхвърляне на семенната течност по време на секс и изпразва пикочните пътища след уриниране.

Базови Кегел упражнения

3 базово кегел упражнение за лечение на еректилна дисфункция

Най-добрият метод да локализирате и разберете къде се намират вашите мускули на тазовото дъно е по време на уринирането да спрете умишлено урината, а именно точно тези мускули са тези, върху които трябва да поработите.

Изпълнявайте следното: стиснете тези мускули за 5 секунди, а след това отпуснете. Повторете това между 10 и 20 пъти, 2 или 3 пъти дневно за оптимален резултат. Можете да опитате да прилагате това упражнение в различни позиции: в легнало положение с коленете нагоре, седнали на стол или прави.

Отвъд базовите Кегел упражнения

4 правила при кегел упражнения за еректилна дисфункция

Най-вероятно няма да успеете да изпълните цяла серия от 10 повторения за Кегел упражнението, когато опитате за пръв път. Това е напълно нормално, просто продължавайте в същата последователност и правете колкото е възможно като се стараете да правите между 10 и 20 повторения до 3 пъти дневно.

Много е важно да не задържате дъхът си, да стягате със стомаха, бедрата или бедрените мускули. Не забравяйте да почивате 5 секунди на всеки 5. Можете да засилите ефекта от упражнението като редувате бързи или по-бавни повторения между сериите.

Допълнителни ползи

5 допълнителни ползи от тазови упражнения върху еректилна дисфункция

Друг вариант на Кегел упражнение е да стиснете мускулите на ануса, като задържате около 5 до 10 секунди, докато дишате, а след това отпуснете всички мускули.

Тазовите упражнения помагат още за:

  • Регулират уринирането;
  • Облекчаване и лекуване на еректилната дисфункция;
  • Подобряване на общото сексуално здраве;

 За ползите от аеробните упражнения

6 аеробни упражнения срещу еректилна дисфункция

Освен тазовите упражнения, проучвания от Италия и Етиопия сочат, че аеробните упражнения могат да подобрят и облекчат състоянията на ЕД.

В основата на Еректилната Дисфункция много често стои проблема с притока на кръв към пениса. Затлъстяването, диабета, високият холестерол, съдово заболяване могат да повлияят на кръвообръщението и да доведе до ЕД. Ежедневното изпълняване на аеробни упражнения ще окажат благотворно влияние  върху цялостното здраве и проблемите с ерекцията.

Дори най-обикновените разходки само 30 минути на ден, 3-4 пъти седмично ще окажат ефект върху сърдечно-съдовата ви активност и ЕД.

Еректилната дисфункция не трябва да вреди на вашият начин на живот

9 решение на еректилна дисфункция

Третирането на ЕД чрез малкото синьо хапче, не е най-доброто решение на вашият проблем. В наши дни имаме на разположение куп други ефективни методи. Най-елементарните и полезни упражнения с които можете да започнете са Кегел упражненията. Можете да ги изпълнявате навсякъде, където и да сте. Проучвания сочат, че са достатъчни 21 дни ежедневно прилагане на определено действие за да се превърне в навик.

Аеробни упражнения подобряват цялостната здравословна картина и сърдечно-съдовата система, която има пряко влияние върху способността ви за постигане и поддържане на здрава ерекция.

Публикувано в Статии С етикет: , , , ,