Импотентност – причини, симптоми, лечение и диагноза

импотентност

Импотентност

Проблемът с еректилната дисфункция (импотентността) е много сериозен и е познат на много хора по света. Според последните статистики, това засяга основно и българите, като близо 21% от мъжете между 20 и 30 години страдат от импотентност, а този процент при мъжете над 50 години дори достига до шокиращите 50%.

Като цяло, импотентността е проблем, а не заболяване, но пак си остава сериозен проблем, който според повечето специалисти е на психическа основа, но разбира се има значение и това, дали имате проблем със сърцето, дали страдате от ендокринни и неврологични заболявания и най-вече от това какви храни ядете.

Лечение на импотентност

Много от хората, които имат проблем с импотентността залагат на традиционните народни лечения, като пият различни билки, стремят се да живеят здравословно и да бъдат по-активни в леглото. Медикаментите също са решение на този наболял проблем, но внимавайте особено при употребата на виагра. Те е ефикасна за мъже от всички възрасти, като дори вече има и виагра за жени, но прекомерната употреба носи своите рискове, така че е най-добре да се обърнете към специалист.

Най-често се препоръчват определени бетаблокери, които да блокират някой от нервите и също така са за стабилизиране на кръвното налягане, ускорен пулс, сърдечни смущения и други. Ако решите да употребявате секс стимуланти, то доверете се на тези, които повече от 4 години се продават на българският пазар – VIGOUR 300 и MaxMAN 4

Тютюнопушенето и алкохола също играят определяща роля при потентността, като това се наблюдава най-вече при пушачи, които консумират по 1 кутия на ден и пушат от поне 8 години. Работата под стрес също може да доведе до еректилна дисфункция, а до този проблем могат да доведат и разминаванията във възрастовите граници (млад мъж със възрастна жена) или пък наднорменото тегло и затлъстяването.

Диагноза за импотентност

Импотентността е загуба на сила в мъжкия пенис, като много мъже се притесняват да говорят за това и избягват подобни теми, но истината е, че решението е именно в разговорите и разрешаването на проблема. До голяма степен жените са тези, които трябва да обърнат внимание на мъжката импотентност и да не ги упрекват, а да ги окуражават и да ги подкрепят в този труден момент.

Симптоми на импотентността

Симптомите на еректилната дисфункция са ясни – омекване на пениса, невъзможност или затруднения при извършване на половия акт. Специалистите са на мнение, че за импотентността не са виновни само мъжките хормони (тестостерон), но и женските естрогени. Естрогените се съдържат и при мъжете, като 30 годишен мъж има повече такива хормони от 60 годишна жена, например.

Най-често импотентността започва след определен неуспешен полов акт, като мозъка възприема провала и го възпроизвежда при сходна ситуация. Важно е да отбележим, че случаите, в които се появява импотентността са комбинирани между психически и физиологични проблеми и много рядко се дължат само на едното или другото. Препоръчително е, при подобен проблем да не се срамувате да говорите за това и да потърсите специалист, но пък ако не можете да се преборите с гордостта, можете да намерите доста полезна информация в интернет и по-точно в нашият сайт.